Така закуска вразить ваших близьких та гостей дуже цікавим, пікантним смаком.
Щоб законсервувати на зиму помідори фаршировані часником та болгарським перцем, насамперед потрібно зібрати весь набір продуктів:
  • помідори – 1 кг.;
  • болгарський перець – 2 штуки;
  • часник – 7 зубчиків;
  • петрушка – 30 грам;
  • перець гострий стручковий -2 г;
  • цукор 1.5 стол.
  • сіль – 1 стол.л.;
  • столовий оцет – 1 стол.л.;
  • вода - 0.7 л.;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • перець горошком – 5 штук.

важливо!

  • Помідори для такої заготівлі потрібно обов'язково брати тверді, міцні та невеликого розміру.
  • Болгарський перець для розмаїття можна взяти різнобарвний.

Помідори та болгарський перець ретельно промийте під проточною водою, дайте воді стекти з овочів.

У перцю виріжте плодоніжки і видаліть їх із насінням. Наріжте їх дрібною соломкою чи кубиками.

Зелень петрушки ретельно промийте, просушіть і дрібно наріжте.

Часник очистіть від лушпиння і дрібно порубайте ножем. Перемішайте із петрушкою.

У кожному помідорі вирізати місце, де кріпиться плодоніжка. Далі кожен помідор розрізати ножем навпіл, але не до кінця, щоб він тримав форму, не розвалювався.

У зріз кожного помідора потрібно покласти кілька шматочків болгарського перцю, подрібнені часник та зелень петрушки.

Для заготівлі краще використати 0,5 л банки. Їх потрібно простерилізувати будь-яким звичним способом: на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки вимийте і прокип'ятіть, висушіть.

Для розсолу воду закип'ятити, покласти сіль та цукор, перемішати. Всипати перець горошком та лаврове листя, варити 5 хвилин. Потім влийте оцет. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь.

На дно кожної банки покладіть шматочок гіркого перцю, трохи самої начинки. Зверху щільно покладіть нафаршировані помідори в банки.

Залийте киплячим маринадом помідори у банках. Накрийте кришками. Залишіть на півгодини. Потім маринад злийте назад у каструлю, знову доведіть до кипіння. Знову залийте їм помідори у банках. Накрийте кришками банки і простерилізуйте близько 20 хвилин.

Після стерелізації банки закатайте, переверніть їх вгору дном і укутайте ковдрою, залиште при кімнатній температурі до охолодження. Зберігайте у прохолодному місці.

Читайте також:

А тепер уявіть, наскільки це смачно під м'ясо: рецепт маринованого салату з помідорами, цибулею та медом

У неї закохуються після першого шматочка: рецепт апетитної кабачкової піци з сиром, ковбасою та помідорами

Шикарна закуска на будь-який випадок: рецепт грузинського салату з баклажанами, помідорами та сиром