- помідори – 3 кг.;
- цибуля ріпчаста - 800 грам;
- болгарський перець – 800 грам;
- часник – 150 грам;
- оцет – 1 стол.л.;
- рослинна олія – 10 стол.л.;
- перець горошком (кількість на одну літрову банку) – 5 штук.
- вода - 2 л.;
- сіль – 3 стол.л.;
- цукор – 6 стол.л.;
- оцтова есенція – 1 стол.л.
Помідори для цієї заготовки вибирайте стиглі, соковиті, але міцні. Яскраво-червоного кольору. В ідеалі підійдуть сорти "вершка" чи "дамські пальчики".
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяБолгарський перець візьміть теж стиглий і соковитий, насичених квітів, щоб заготівля була не лише смачною, а й гарною.
Банки найкраще брати літрові чи 0,5 л.
Овочі вимийте, видаліть плодоніжки, а з перців ще й насіння.
Помідори поріжте на часточки, перець – соломкою. Цибулю та часник почистіть, наріжте цибулю півкільцями, а зубчики часнику залиште цілими.
Приготуйте маринад: у воду покладіть сіль та цукор, доведіть на плиті до кипіння. Додайте оцет і потім тримайте на плиті ще пару хвилин.
У стерилізовані банки укладіть шарами: спочатку часник, перець горошком, потім помідори майже до верху банки, після – болгарський перець та цибуля.
Гарячим маринадом залийте банки із овочами.
У кожну банку налийте по столовій ложці олії.
Поставте банки з овочами стерилізуватися на 10-15 хвилин, залежно від обсягу банки. Півлітровим банкам буде достатньо 10 хвилин, літрові стерилізуйте 15 хвилин.
Після закінчення цього часу акуратно вийміть банки з окропу спеціальними щипцями і закатайте банку, переверніть вгору дном, укутайте в рушник і залиште так до повного остигання.
Читайте також:
Шикарна закуска на будь-який випадок: рецепт грузинського салату з баклажанами, помідорами та сиром