Помідори по-чеськи - це закуска з помідорів, цибулі і болгарського пінца, яку можна заготовити на зиму в банках. На смак помідори виходять пікантними, кисло-солодкими та дуже ароматними.
Необхідні продукти для приготування:
  • помідори – 3 кг.;
  • цибуля ріпчаста - 800 грам;
  • болгарський перець – 800 грам;
  • часник – 150 грам;
  • оцет – 1 стол.л.;
  • рослинна олія – 10 стол.л.;
  • перець горошком (кількість на одну літрову банку) – 5 штук.
Для маринаду знадобиться:
  • вода - 2 л.;
  • сіль – 3 стол.л.;
  • цукор – 6 стол.л.;
  • оцтова есенція – 1 стол.л.

Помідори для цієї заготовки вибирайте стиглі, соковиті, але міцні. Яскраво-червоного кольору. В ідеалі підійдуть сорти "вершка" чи "дамські пальчики".

Болгарський перець візьміть теж стиглий і соковитий, насичених квітів, щоб заготівля була не лише смачною, а й гарною.

Банки найкраще брати літрові чи 0,5 л.

Овочі вимийте, видаліть плодоніжки, а з перців ще й насіння.

Помідори поріжте на часточки, перець – соломкою. Цибулю та часник почистіть, наріжте цибулю півкільцями, а зубчики часнику залиште цілими.

Приготуйте маринад: у воду покладіть сіль та цукор, доведіть на плиті до кипіння. Додайте оцет і потім тримайте на плиті ще пару хвилин.

У стерилізовані банки укладіть шарами: спочатку часник, перець горошком, потім помідори майже до верху банки, після – болгарський перець та цибуля.

Гарячим маринадом залийте банки із овочами.

У кожну банку налийте по столовій ложці олії.

Поставте банки з овочами стерилізуватися на 10-15 хвилин, залежно від обсягу банки. Півлітровим банкам буде достатньо 10 хвилин, літрові стерилізуйте 15 хвилин.

Після закінчення цього часу акуратно вийміть банки з окропу спеціальними щипцями і закатайте банку, переверніть вгору дном, укутайте в рушник і залиште так до повного остигання.

Читайте також:

А тепер уявіть, наскільки це смачно під м'ясо: рецепт маринованого салату з помідорами, цибулею та медом

У неї закохуються після першого шматочка: рецепт апетитної кабачкової піци з сиром, ковбасою та помідорами

Шикарна закуска на будь-який випадок: рецепт грузинського салату з баклажанами, помідорами та сиром