Щоб приготувати салат з курки з кабачками, огірками, солодким перцем та помідорами, знадобиться такий набір продуктів:

  • куряче філе – 200 г;
  • кабачок молодий – 1 шт. (250 г);
  • огірки свіжі – 1-2 шт. (120 г)
  • помідор – 1 шт. (140 г)
  • Перець болгарський жовтий – 0,5 шт. (120 г)
  • Цибуля ріпчаста червона - 40 г
  • Олія соняшникова – 5 ст. ложок
  • Сік лимона – 1 ст. ложка
  • сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода - 500 мл

Насамперед для салату потрібно відварити куряче філе.

Зріжте з філе плівки та зайвий жир. У каструлю налийте воду і доведіть її до кипіння, додайте кілька горошин запашного перцю, дрібку солі та лаврове листя. Опустіть у окріп куряче філе і варіть його протягом 25 хвилин.

Відварене куряче філе дістаньте з бульйону, перекладіть на тарілку та остудіть. Якщо куряче філе готується заздалегідь, то рекомендується його остудити прямо в бульйоні - так воно буде соковитіше.

Остигло куряче філе наріжте кубиками середнього розміру.

Молодий шинок вимийте, обріжте краї. Наріжте кабачок спочатку кружечками, потім кожен кружечко розріжте навпіл.

У сковороді розігрійте 3 ст. ложки соняшникової олії та обсмажте скибочки кабачка на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Обсмажений кабачок перекладіть на тарілку. Залишіть остигати.

Свіжі огірки вимийте, обріжте краї. Наріжте огірки спочатку кружальцями, потім ще навпіл.

Солодкий жовтий перець вимийте, видаліть внутрішні перегородки із насінням. М'якуш перцю наріжте великими кубиками або брусочками.

Помідор вимийте, витріть насухо, виріжте плодоніжку. Наріжте скибочками помідор.

Червону цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.

У глибокій мисці поєднуємо всі підготовлені інгредієнти.

З лимона вичавити 1 ст. ложку соку. Додайте|добавляйте| в салат лимонний сік, 2 ст. ложки соняшникової олії, сіль та чорний мелений перець.