Куряче філе – 350 г
Кабачок – 250 г
Цибуля ріпчаста – 100 г
Морква – 100 г
Лаваш – 100 г
Яйця – 4 шт.
Вершки жирністю 33% - 25 мл
Часник – 5 г
Трави прованські сушені – 1 ч. ложка
Сіль за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Олія - ​​15-30 мл + для підготовки форми

Куряче м'ясо вимийте та обсушіть серветкою. Наріжте невеликими шматочками. Перемістіть у чашу блендера.

Подрібніть до консистенції фаршу. Можна пропустити через м'ясорубку.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть курячий фарш. Помішуючи лопаткою, щоб розбити м'ясні грудочки, обсмажте 8-10 хвилин|мінути| на помірному вогні.

Моркву, часник та цибулю очистіть і вимийте. Наріжте довільними шматочками.
Кабачок наріжте середніми шматочками.

Нарізані овочі перемістіть у миску блендера. Подрібніть до отримання дрібних шматочків.

Подрібнені овочі додайте в сковороду фаршу. Перемішайте. Готуйте 8-10 хвилин на середньому вогні, помішуючи, щоб більша частина соку випарувалася.

Начинку з курячого фаршу та овочів підсоліть та поперчіть, посипте прованськими травами. Перемішайте та зніміть з вогню.

Духовку увімкніть для розігріву до 200 градусів.
Форму для запікання (28х19 см) змастіть олією. Застеліть форму лавашем таким чином, щоб він закрив дно та бічні сторони, а краї звисали з форми.

Викладіть на застеляне лавашем дно форми начинку, рівномірно розподіляючи.

Яйця розбийте у глибоку миску.

Збовтайте віночком до однорідності.

Вилийте яєчну суміш на начинку.

Закрийте начинку звисаючими смужками лаваша, по черзі змащуючи вершками.

Відправте в розігріту духовку, запікайте при температурі 200 градусів 30-35 хвилин до рум'яної скоринки. Час запікання залежить від потужності духовки.

Запіканка з лаваша з курячим фаршем, кабачком та морквою готова. Дайте трохи охолонути.

Вийміть запіканку з|із| форми.