Картопляні зрази нагадують капустяні пиріжки, але вони виходять ніжнішими. Начинка з молодої капусти виходить ароматною, ніжною та смачною. Незважаючи на те, що ця овочева страва, вона дуже ситна і має насичений смак.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти (на 3 порції):
Молода білокачанна капуста: 300 г.
Картопля (очищена): 500 г.
Цибуля: 60 р.
Морква (очищена): 50 г
Яйце: 1 шт.
Борошно: 115 р.
Томатна паста: 30 г
Часник сушений: 0,5 чайної ложки.
Сіль за смаком.
Перець чорний мелений: на смак.
Рослинна олія: 60-75 мл.
Вершкове масло: 30 г.
Інструкції:
Очистіть і вимийте картоплю, потім наріжте її великими шматочками.
Покладіть його в каструлю, залийте невеликою кількістю води і додайте трохи солі.
Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 25 хвилин до готовності.
Злийте воду і дайте картоплі постояти без кришки 1 хвилину, щоб вона висохла.
Розімніть його до отримання однорідної маси, при необхідності додавши вершкове масло та сіль. Дайте картопляному пюре охолонути.
Потім очистіть і дрібно наріжте цибулю.
Очищену моркву натріть на великій тертці.
Капусту шаткуємо тонкими смужками.
На сковороді розігрійте 30 мл олії, потім обсмажте цибулю та моркву близько 5 хвилин до м'якості та золотистості.
Додайте нашатковану капусту, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини.
Розведіть томатну пасту в 50 мл теплої води та додайте до овочів.
Приправте сіллю, меленим чорним перцем та сушеним часником. Розмішайте добре.
Накрийте кришкою і гасіть на слабкому вогні близько 10 хвилин. Якщо є зайва рідина, готуйте без кришки ще 2-3 хвилини, доки вона не випарується.
Зніміть з вогню і дайте охолонути начинці.
Після цього злегка збийте яйце і додайте його в пюре, що остигло.
Змішайте 75 г муки до однорідної маси.
Вологими руками візьміть близько 60 г картопляної суміші та сформуйте коржик.
У центр коржика викладіть частину капустяної начинки.
Обережно з'єднайте краї, щоб повністю покрити начинку, надаючи їй круглу форму.
Залишиться обваляти зрази в борошні, що залишилося (40 г), струсивши надлишки.
У сковороді розігрійте достатню кількість олії, щоб покрити дно (близько 2-3 столових ложок).
Обсмажуйте зрази з кожного боку середньому вогні близько 2-3 хвилин до золотистого кольору.
Після цього перекладіть на паперову серветку, щоб увібрала зайву олію.
Повторіть те ж саме з зразами, що залишилися, додаючи при необхідності ще масла.
Читайте також:
Літній, корисний та швидкий: рецепт салату з редискою, бринзою, шпинатом та одним смачним секретом
Ви не уявляєте собі цей аромат і смак: рецепт пирога-равлика з лавашу з сиром і полуницею
Ви навіть не здогадувалися про цю смакоту: рецепт "чебуреків" з капустяного листя з курячим фаршем