Отже, щоб приготувати сирні булочки з помідорами та зеленою цибулею, знадобиться такий набір продуктів:

  • мука 400 гр;
  • цукор 1 ст.лож;
  • сіль 12 ч.лож;
  • яйце 1 шт;
  • дріжджі пресовані 6 г;
  • молоко (тепле) 100мл;
  • вода 100 мл;
  • вершкове масло (м'яке) 30 гр;
  • сир 50-70 г;
  • майонез;
  • Зелена цибуля;
  • помідори чері 3-4 шт.;
  • вершкове масло (розтоплене) 20 гр;
  • жовток для змащення.

Важливо:

  • вершкове масло має бути м'яким;
  • молоко підігріваємо до 37-40 градусів;
  • молоко та воду беремо в рівних кількостях.

Щоб тісто вийшло м'яке як пух, насамперед робимо швидку опару. У борошні робимо поглиблення, в яке вливаємо тепле молоко, всипаємо цукор та дріжджі, подрібнивши їх пальцями. Перемішуємо молоко з цукром та дріжджами. Даємо опарі постояти хвилин 10-15.

Коли дріжджі запрацюють, додаємо сіль, воду та яйце. Замішуємо м'яке тісто.

Дуже важливо вершкове масло вводити останнім, щоб плівка, що утворилася, не давала тісту сильно завітрюватися і по максимуму утримувала газ, що виділяється при роботі дріжджів - лише в цьому випадку тісто буде м'яким і пористим.

Накриваємо миску з тістом плівкою і залишаємо в теплому місці на годину - воно має добре піднятися.

Готове тісто злегка обминаємо, ділимо на 12 рівних частин та округляємо. Даємо колобкам тіста постояти на столі під плівкою хвилин 10, після чого їх розкочуємо в невеликі коржики.

Центр кожної заготовки-коржика змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо трохи натертого сиру. Щільно загортаємо тісто із сиром у рулетик.

Викладаємо булочки на лист. Даємо булочкам добре відстоятись (у духовці з включеною лампочкою та чашкою окропу) хвилин 20.

Після дістаємо деко з булочками з духовки і розігріваємо духовку до 180 градусів.

Змішуємо жовток із молоком і змащуємо поверхню булочок.

Поливаємо булочки майонезом, роблячи зигзагоподібний візерунок.

Помідори чері нарізаємо кружальцями, а зелену цибулю дрібно.

Зверху на булочки викладаємо по 3-4 кружечки помідорів і посипаємо зеленою цибулею. Посипаємо булочки залишками сиру і ставимо випікатися.

Випікаємо сирні булочки за 180 градусів хвилин 20.

Читайте також:

Такого ви точно не куштували: рецепт незвичайного оселедця під шубою в батоні

Виглядає просто приголомшливо, а на смак – це взагалі щось: рецепт фаршированого запеченого батона із сиром та зеленню

Усі думатимуть, що це пиріг: рецепт фаршированого батона з м'ясом, помідорами та огірком

Коли немає часу і хочеться чогось смачненького: рецепт фаршированого батона з м'ясом та сиром