Отже, щоб приготувати сирні булочки з помідорами та зеленою цибулею, знадобиться такий набір продуктів:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- мука 400 гр;
- цукор 1 ст.лож;
- сіль 12 ч.лож;
- яйце 1 шт;
- дріжджі пресовані 6 г;
- молоко (тепле) 100мл;
- вода 100 мл;
- вершкове масло (м'яке) 30 гр;
- сир 50-70 г;
- майонез;
- Зелена цибуля;
- помідори чері 3-4 шт.;
- вершкове масло (розтоплене) 20 гр;
- жовток для змащення.
Важливо:
- вершкове масло має бути м'яким;
- молоко підігріваємо до 37-40 градусів;
- молоко та воду беремо в рівних кількостях.
Щоб тісто вийшло м'яке як пух, насамперед робимо швидку опару. У борошні робимо поглиблення, в яке вливаємо тепле молоко, всипаємо цукор та дріжджі, подрібнивши їх пальцями. Перемішуємо молоко з цукром та дріжджами. Даємо опарі постояти хвилин 10-15.
Коли дріжджі запрацюють, додаємо сіль, воду та яйце. Замішуємо м'яке тісто.
Дуже важливо вершкове масло вводити останнім, щоб плівка, що утворилася, не давала тісту сильно завітрюватися і по максимуму утримувала газ, що виділяється при роботі дріжджів - лише в цьому випадку тісто буде м'яким і пористим.
Накриваємо миску з тістом плівкою і залишаємо в теплому місці на годину - воно має добре піднятися.
Готове тісто злегка обминаємо, ділимо на 12 рівних частин та округляємо. Даємо колобкам тіста постояти на столі під плівкою хвилин 10, після чого їх розкочуємо в невеликі коржики.
Центр кожної заготовки-коржика змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо трохи натертого сиру. Щільно загортаємо тісто із сиром у рулетик.
Викладаємо булочки на лист. Даємо булочкам добре відстоятись (у духовці з включеною лампочкою та чашкою окропу) хвилин 20.
Змішуємо жовток із молоком і змащуємо поверхню булочок.
Поливаємо булочки майонезом, роблячи зигзагоподібний візерунок.
Помідори чері нарізаємо кружальцями, а зелену цибулю дрібно.
Зверху на булочки викладаємо по 3-4 кружечки помідорів і посипаємо зеленою цибулею. Посипаємо булочки залишками сиру і ставимо випікатися.
Випікаємо сирні булочки за 180 градусів хвилин 20.
Читайте також:
Такого ви точно не куштували: рецепт незвичайного оселедця під шубою в батоні
Усі думатимуть, що це пиріг: рецепт фаршированого батона з м'ясом, помідорами та огірком
Коли немає часу і хочеться чогось смачненького: рецепт фаршированого батона з м'ясом та сиром