Фарширована картопля - чудовий варіант для святкового столу або просто для обіду, вечері. Простий у приготуванні і смачний рецепт запеченої картоплі з малосольною скумбрією не лише добре наситить, а й підніме найрозпещенішим гурманам настрій. Адже корисна, смачна та естетично красиво оформлена їжа завжди робить день і вечір приємнішими.
4 великі картоплини
1 копчена скумбрія
4 ст. л. натурального йогурту
4 гілочки кропу
1 ч. л. гірчиці

Для приготування запеченої картоплі розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть олією жаростійку форму. Ретельно вимийте картоплю щіткою, змастіть олією і розкладіть у формі. Запікайте у центрі духовки протягом 50 хв.

Розріжте скумбрію вздовж, видаліть хребтову кістку, вийміть пінцетом дрібні кісточки, зніміть шкіру. Філе порубайте ножем і покладіть у миску. Додайте йогурт, гірчицю та дрібно нарізаний кріп і перемішайте.

Вийміть картопля з духовки і трохи остудіть. Надріжте кожну картоплину вздовж, не прорізаючи до кінця. Злегка стисніть, щоб утворилася кишеня.

Наповніть начинкою зі скумбрії, посипте паприкою чи чорним перцем і подавайте.

Зазначимо, що запечена картопля - найбільш оптимальний варіант термічної обробки цього овочу, адже в цьому випадку зберігаються корисні властивості.

А ще печена коренеплід має дуже низький показник калорійності (близько 70 ккал на 100 г) і може вважатися дієтичним продуктом, особливо якщо не додавати до нього тваринні жири, т.к. вони погано взаємодіють із вуглеводами.

Читайте також:

Облизуватимете і пальці, і тарілку: рецепт запеченого карася з яблуком і капустою

Аромат буде чутно навіть у сусідньому під'їзді: рецепт картоплі чеською, запеченою у пергаменті

Від цього запаху прокидається апетит: рецепт запеченої картоплі по-польськи з одним секретом