Галушки – це універсальна страва, яка може бути як самостійним гарніром, так і частиною складніших рецептів. Цей рецепт картопляних галушок у вершковому соусі з грудинкою дозволить вам насолодитися ароматною та апетитною вечерею всього за 15-20 хвилин.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування картопляних галушок у соусі з грудинкою читайте в нашому матеріалі.
Для приготування картопляних галушок у вершковому соусі з грудинкою нам знадобиться:
- Картопляні галушки – 500 г
- Копчена грудинка – 100 г
- Вершки 20% - 150 мл
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Моцарела - 100 г
- Італійські трави – 1 год.
- Перець чилі – 1/4 шт. (за бажанням)
- Петрушка – 1/2 пучка
- Сіль за смаком
Спосіб приготування картопляних галушок у вершковому соусі з грудинкою:
- Наріжте грудинку тонкими шматочками, цибулю та часник – дрібними кубиками.
- Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю до напівпрозорості, додайте грудинку та обсмажте до рум'яності.
- Додайте часник, обсмажте 1 хвилину, влийте вершки, італійські трави та посоліть до смаку. Доведіть до кипіння.
- Залийте галушки окропом, дайте постояти 1-2 хвилини, злити воду і викласти галушки у форму для випічки.
- Залийте галушки вершковим соусом, додайте моцарелу (міні моцарелу цілком, а класичну порвіть на шматочки).
- За бажанням додайте для пікантності кілька шматочків перцю чилі.
- Запікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 10-15 хвилин.
- Посипте готову страву подрібненою зеленню петрушки.
Порада:
- Для більш насиченого смаку можна додати до соусу тертий пармезан.
- Подавати галушки можна із салатом зі свіжих овочів.
- Замість грудинки можна використовувати шинку, бекон чи ковбасу.
- Якщо у вас немає готових галушок, можете їх приготувати самостійно.
Читайте також:
Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт
Так робила бабуся у селі: рецепт ніжних картопляних вареників із курячою печінкою
Так робили за старих часів: рецепт апетитних домашніх вареників з квашеною капустою та пшоном