Галушки – це універсальна страва, яка може бути як самостійним гарніром, так і частиною складніших рецептів. Цей рецепт картопляних галушок у вершковому соусі з грудинкою дозволить вам насолодитися ароматною та апетитною вечерею всього за 15-20 хвилин.

Докладніше про приготування картопляних галушок у соусі з грудинкою читайте в нашому матеріалі.

Вариант картофельных галушек с томатами, фото: скриншот из YouTube

Для приготування картопляних галушок у вершковому соусі з грудинкою нам знадобиться:

  • Картопляні галушки – 500 г
  • Копчена грудинка – 100 г
  • Вершки 20% - 150 мл
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Моцарела - 100 г
  • Італійські трави – 1 год.
  • Перець чилі – 1/4 шт. (за бажанням)
  • Петрушка – 1/2 пучка
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування картопляних галушок у вершковому соусі з грудинкою:

  1. Наріжте грудинку тонкими шматочками, цибулю та часник – дрібними кубиками.
  2. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю до напівпрозорості, додайте грудинку та обсмажте до рум'яності.
  3. Додайте часник, обсмажте 1 хвилину, влийте вершки, італійські трави та посоліть до смаку. Доведіть до кипіння.
  4. Залийте галушки окропом, дайте постояти 1-2 хвилини, злити воду і викласти галушки у форму для випічки.
  5. Залийте галушки вершковим соусом, додайте моцарелу (міні моцарелу цілком, а класичну порвіть на шматочки).
  6. За бажанням додайте для пікантності кілька шматочків перцю чилі.
  7. Запікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 10-15 хвилин.
  8. Посипте готову страву подрібненою зеленню петрушки.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до соусу тертий пармезан.
  • Подавати галушки можна із салатом зі свіжих овочів.
  • Замість грудинки можна використовувати шинку, бекон чи ковбасу.
  • Якщо у вас немає готових галушок, можете їх приготувати самостійно.

Читайте також:

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Так робила бабуся у селі: рецепт ніжних картопляних вареників із курячою печінкою

Так робили за старих часів: рецепт апетитних домашніх вареників з квашеною капустою та пшоном