• 4-5 капустяних листів;
  • 500 г фаршу;
  • 150 г нашаткованої капусти (для начинки);
  • 1 цибулина;
  • суміш для харчо - 1 ч. л.;
  • мускатний горіх – 1/2 ч. л.;
  • сіль за смаком

важливо!

В ідеалі для цього рецепту потрібно взяти савойську капусту, але підійде і звичайна, головне, щоб у неї було акуратне рівне свіже листя.

Відокремте від капусти 4-5 зовнішніх листків і покладіть їх у каструлю з окропом, залиште на 5-7 хвилин, вони повинні стати м'якшими, але не втратити колір. Дістаньте їх, дайте трохи охолонути і обсохнути. Жорстку жилу в основі листа можна зрізати ножем.

Підготуйте начинку: не надто жирний фарш (можна взяти з телятини, індички чи курки) змішайте з дрібно нарізаною цибулею. Від вилка капусти відріжте невеликий шматок: 150-200 г дрібно нашаткуйте і додайте до м'яса.

Приправте до смаку. У мене приправа для харчо, у її складі десять пряних трав та спецій, страва вийде дуже ароматною. Замість харчо можна взяти зелену аджику чи традиційно сванську сіль. До страви добре додати трохи мускатного горіха, він добре поєднується з капустою. Посоліть і добре все перемішайте.

Візьміть форму для запікання, змастіть оливковою олією і обережно розкладіть у ній листи, щоб не було просвітів. Викладіть фарш і відправляйте в духовку на 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Останній крок: дістаньте пиріг з духовки, злийте сік, що утворився, в кухоль і переверніть пиріг одним рухом на блюдо для подачі. Сік вилийте назад на блюдо. Зверху можна приправити Замоскворецькою сіллю. Страва відмінно поєднується з гарніром із запеченої моркви.

Читайте також:

Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі