Рецепт запіканки "Ледачий голубець".

Інгредієнти:

Фарш свинячий: 300 грам.

Білокачанна капуста: 300 грам.

Вода: 0,5 склянки.

Рис басмати (вже відвареної): 200 грам.

Куряче яйце: 1 шт.

Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.

Рослинна олія: за смаком.

Панірувальні сухарі: 2 ст.

Солити за смаком.

Перець чорний мелений: на смак.

Процес приготування:

Рис басматі відварити у підсоленій воді до готовності. Злийте воду і змішайте зварений рис зі свинячим фаршем.

Білокочанну капусту дрібно нарізаємо і варимо з 0,5 склянки води до м'якості, приблизно 7 хвилин.

Капуста. Фото: YouTube
Капуста. Фото: YouTube

На окремій сковороді обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю до прозорості.

Додайте до суміші рису та свинячого фаршу тушковану капусту та смажену цибулю.

Додайте сіль і мелений чорний перець на ваш смак.

Розбийте у суміш одне куряче яйце і ретельно перемішайте всі інгредієнти.

Змастіть форму для запікання невеликою кількістю олії.

Посипте дно та боки форми панірувальними сухарями.

Помістіть змішані інгредієнти в форму для запікання, розрівнявши поверхню.

Посипте запіканку панірувальними сухарями, щоб вона стала золотистою та хрусткою.

Випікайте запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин або поки вона не набуде золотисто-коричневого кольору.

Після запікання ваша запіканка готова до вживання. Подавайте її гарячою і насолоджуйтеся чудовим поєднанням смаків.

Читайте також:

Усі подумають, що це з ресторану: рецепт ніжного жульєна з печериць у булочці

Навіть другий порції здасться мало: рецепт апетитних вареників з капустою, тушкованою в томатній пасті

Такі раніше готували у дитячому садку: рецепт справжніх лінивих вареників "Згадаймо дитинство"