Вареники з капустою – це класичне блюдо, яке чудово підходить для обіду всієї родини. Скуштувавши їх, ви відразу ж поринете в дитинство, на кухню бабусі, де панує чарівна атмосфера, а аромат вареників наповнює весь будинок!

Начинка:

  • капуста – 500 г;
  • морква – 50 г;
  • олія соняшникова - 50 мл.;
  • томатная паста - 1 ст.л.;
  • сіль, перець – за смаком.

Смаження:

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
  • соняшникова олія – 50 мл.

тісто:

  • сметана - 3 ст.л.;
  • борошно пшеничне - 3 склянки;
  • вода тепла – 0.5 склянки;
  • соль – 0,5 ч.л.;
  • сода – 0.5 ч.л.

Отже, насамперед необхідно приготувати начинку для вареників, щоб вона встигла охолонути. Для цього тонко шаткуємо капусту і обсмажуємо її на соняшниковій олії. Можна додати трохи моркви.

Смажити капусту помішуючи, потрібно 10 хвилин, додати томатну пасту, перемішати і тушкувати ще 10 хвилин. Посолити та поперчити капусту за смаком. Потім зняти з вогню та остудити.

Далі готуємо тісто для вареників із капустою. Борошно просійте через сито в миску, додайте інші інгредієнти і ретельно вимісіть до отримання еластичного тіста однорідної консистенції. Сформуйте із нього кулю.

Далі тісто потрібно розкачати на рівну ковбаску, нарізати на шматочки. Тісто, яке не використовується, слід прикрити харчовою плівкою, щоб воно не обвітрілося.

Кожен шматочок розкотити в коржик завтовшки 2-3 мм. У центр коржика викласти охолоджену начинку.

Зліпити вареник: корж згортається навпіл і защипується по центру, потім по черзі защипуються краї.

Закип'ятити воду, посолити, додати до неї лавровий лист і 3-4 горошини чорного перцю. По одному опускати вареники у воду і відразу помішувати, щоб вони не пристали на дно. Після того, як вареники спливуть, варити їх 5-10 хвилин орієнтуючись на товщину тіста.

Приготувати піджарку з цибулі на олії і полити нею готові вареники.

До вареників з капустою добре подати смачну густу сметану (таку, щоб ложка стояла): вона ідеально поєднується з ніжною начинкою та пружним тестом.

Читайте також: