Отже, для приготування лінивих вареників як у дитячому садку беремо продукти за списком:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- сир - 220 г;
- борошно пшеничне – 70 г;
- яйця курячі – 24 г;
- цукор – 20 г;
- вершкове масло - 20 г;
- сіль – для варіння.
важливо!
- Сир для рецепту краще брати пожирніше – 9-18%. Вся справа в тому, що з нежирним сиром смак виходить не таким багатим, а текстура сухою.
Сир для лінивих вареників потрібно протерти через сито. Таким чином, тісто для вареників буде без крупинок, і тоді найбільші привереди не зрозуміють, що там є сир.
Додаємо потрібну кількість яйця до сиру. Туди ж додаємо цукор та дрібку солі.
Потім додаємо частинами борошно, залишимо трохи для підпилу, коли розкочуватимемо тісто.
Ділимо тісто, що вийшло, на дві частини і розкочуватимемо кожну по черзі. Розкочуємо вареничне тісто завтовшки близько 7-10 мм.
Нарізаємо його на смужки, та був кожну смужку - на ромбики.
У каструлі доведіть воду до кипіння. Злегка посоліть і додайте пару крапель олії, щоб вареники не злипалися.
Викладіть в каструлю вареники і обережно підніміть з дна шумівкою, щоб вони не прилипли. Дочекайтеся, поки вареники випливуть, і варіть ще хвилину.
Готові вареники шумівкою викладіть на тарілку. Подавайте зі сметаною, вершковим маслом чи ягодами — чи всім одразу.
Зазвичай усі просять добавку: рецепт лінивих грибних вареників з картопляного тіста
Від них неможливо відірватися: пиріжки з капустою із тонкого хрусткого тіста, які називають "Сигари"
Саме з такого тесту виходять ідеальні вареники та пельмені: секрет наших бабусь
Так робила бабуся у селі: рецепт ніжних картопляних вареників із курячою печінкою