Ранок – час не лише для бадьорого початку дня, а й для смачного сніданку, який зарядить енергією та гарним настроєм. Пропонуємо вам приготувати апетитний сирний коржик з капустою – блюдо, яке легко готувати, воно не вимагає багато часу і завжди виходить смачним.

Детальніше про приготування швидких сирних коржиків з капустою читайте в нашому матеріалі.

Для приготування швидких сирних коржиків з капустою нам знадобиться:

  • 2 яйця
  • 200 мл кефіру
  • 200 г кисломолочного сиру
  • 1 пучок кропу
  • 300 г капусти
  • Сіль та перець за смаком
  • 3-4 ст. л. муки
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування швидких сирних коржиків з капустою:

  1. У мисці розбийте яйця, додайте кефір і добре перемішайте вінчиком до однорідності.
  2. Додайте сир, подрібнений кріп, сіль і перець, знову перемішайте.
  3. Наріжте капусту тонкою соломкою. Якщо ви використовуєте пізні сорти, присоліть її, пам'ятайте руками, залиште на 10-15 хвилин, а потім відіжміть зайву рідину.
  4. Додайте капусту в сирну суміш, всипте борошно і ретельно перемішайте ложкою до отримання густого тіста.
  5. На сковороді розігрійте олію. Вилийте тісто на сковороду, розрівняйте ложкою.
  6. Накрийте кришкою сковороду і готуйте на маленькому вогні 7-10 хвилин до золотистого кольору.
  7. Акуратно переверніть коржик на інший бік (можна за допомогою тарілки), знову накрийте кришкою та готуйте ще 7 хвилин.
  8. Готовий корж перекладіть на тарілку, дайте трохи охолонути, наріжте порційними шматочками й подавайте.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна додати в корж тертий сир, гриби, зелену цибулю або інші інгредієнти на ваш смак.
  • Подавати корж можна зі сметаною, йогуртом або улюбленим соусом.

Читайте також:

Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді

Він прикрасить будь-який стіл: рецепт салату з яловичиною та квасолею по-грузинськи

Ви пошкодуєте, якщо не спробуєте його: рецепт сирного рулету з крабовими паличками