Теплі салати – смачна закуска та правильний спосіб почати вечерю з кількох страв. Не дивно, що рецептів теплих салатів багато у будь-якій національній кухні. Як гарячі елементи зазвичай використовують м'ясо, птицю, яйця і смажені на грилі або вугіллі овочі.

Щоб приготувати теплий салат із куркою, помідорами та солодким перцем, необхідно підготувати такі продукти:

Філе куряче - 400 г
Перець болгарський – 1 шт.
Помідори – 300 г
Листя салату - 1 пучок
Кунжут - 1 ст. ложка
Соус соєвий - 50 мл
Оливкова олія - ​​3 ст. ложки
Оцет бальзамічний – 1 ст. ложка
Кріп свіжий - 2-3 гілочки
Соль - 1/3 ч. ложки
Перець чорний мелений - на кінчику ножа

Гострим ножем наріжте куряче філе тонкими пластинками завтовшки приблизно 5-7 мм.

Викладіть куряче філе в миску. Додайте сіль, чорний перець та соєвий соус. Перемішайте. Залишіть куряче м'ясо маринуватися на 10-20 хвилин.

Обсмажте замариноване філе куряче на оливковій олії до рум'яності з одного боку, приблизно 5-7 хвилин.

Потім переверніть шматочки курячого м'яса і продовжуйте смажити ще 5 хвилин.

Поки обсмажується куряче філе, солодкий перець наріжте невеликими шматочками довільної форми.

На філе, що залишилося після обсмажування олії, злегка обсмажте солодкий перець протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.

Листя салату вимийте, обсушіть, порвіть руками на великі шматочки і викладіть на тарілку для подачі.

Помідори наріжте невеликими часточками.
У мене маленькі помідори сорту вершка, тому я нарізала їх кружальцями.

Зверху викладіть шматочки печеного перцю.

Поверх овочів розкладіть ще теплі шматочки курячого м'яса.

Прикрасьте салат зеленню кропу і полийте оцтом бальзамічним.

Посипте теплий салат з куркою, печеним болгарським перцем і помідорами кунжутом.

Читайте також:

Ви будете їм насолоджуватися: рецепт ніжного "Римського салату" з м'ясом та яєчними млинцями

Його називають "Ніжність": рецепт капустяного салату з яблуком, сметаною та морквою.

Цей смак вас підкорить: рецепт м'ясного салату з додаванням яблука та апельсину

На другий день його точно не залишиться: рецепт салату з пекінської капусти з крабовими паличками та маслинами