Теплі салати – смачна закуска та правильний спосіб почати вечерю з кількох страв. Не дивно, що рецептів теплих салатів багато у будь-якій національній кухні. Як гарячі елементи зазвичай використовують м'ясо, птицю, яйця і смажені на грилі або вугіллі овочі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати теплий салат із куркою, помідорами та солодким перцем, необхідно підготувати такі продукти:
Філе куряче - 400 г | ||
Перець болгарський – 1 шт. | ||
Помідори – 300 г | ||
Листя салату - 1 пучок | ||
Кунжут - 1 ст. ложка | ||
Соус соєвий - 50 мл | ||
Оливкова олія - 3 ст. ложки | ||
Оцет бальзамічний – 1 ст. ложка | ||
Кріп свіжий - 2-3 гілочки | ||
Соль - 1/3 ч. ложки | ||
Перець чорний мелений - на кінчику ножа |
Гострим ножем наріжте куряче філе тонкими пластинками завтовшки приблизно 5-7 мм.
Викладіть куряче філе в миску. Додайте сіль, чорний перець та соєвий соус. Перемішайте. Залишіть куряче м'ясо маринуватися на 10-20 хвилин.
Обсмажте замариноване філе куряче на оливковій олії до рум'яності з одного боку, приблизно 5-7 хвилин.
Потім переверніть шматочки курячого м'яса і продовжуйте смажити ще 5 хвилин.
На філе, що залишилося після обсмажування олії, злегка обсмажте солодкий перець протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.
Листя салату вимийте, обсушіть, порвіть руками на великі шматочки і викладіть на тарілку для подачі.
Помідори наріжте невеликими часточками.
У мене маленькі помідори сорту вершка, тому я нарізала їх кружальцями.
Зверху викладіть шматочки печеного перцю.
Прикрасьте салат зеленню кропу і полийте оцтом бальзамічним.
Посипте теплий салат з куркою, печеним болгарським перцем і помідорами кунжутом.
Читайте також:
Ви будете їм насолоджуватися: рецепт ніжного "Римського салату" з м'ясом та яєчними млинцями
Його називають "Ніжність": рецепт капустяного салату з яблуком, сметаною та морквою.
Цей смак вас підкорить: рецепт м'ясного салату з додаванням яблука та апельсину