8 картоплин
400 г фаршу
1 яйце
1 цибулина
40 мл рослинної олії
30 г вершкового масла
сіль
гострий червоний перець
томатний соус для подачі

Наріжте цибулю дрібними кубиками. Розтопіть у сковороді вершкове масло|мастило| і погасіть цибулю до прозорості, 5 хв. З'єднайте фарш із цибулею, посоліть, приправте перцем і перемішайте.

Вимийте картоплю щіткою, складіть у каструлю, залийте холодною водою варіть водою під кришкою 20–25 хв. Злийте воду, картоплю остудіть та очистіть. Складіть у миску і розімніть у пюре. Додайте яйце, посоліть і ретельно перемішайте.

Розстеліть на робочій поверхні великий лист фольги і змастіть олією. Викладіть картопляну масу у вигляді прямокутника. Зверху рівномірно розподіліть підготовлений фарш. Піднімаючи довгий край фольги, поверніть рулет до середини. Повторіть із протилежного боку. У центрі фольги виявиться згорнутий рулет. Запечатайте його у фольгу і перенесіть на лист.

Запікайте рулет у духовці до 190 °C протягом 30 хв. Акуратно надріжте фольгу та розсуньте краї. Продовжуйте запікати рулет ще 15 хв до золотистого кольору. Перекладіть на блюдо та подавайте з томатним соусом.

Читайте також:

Чому досвідчені дачники не викидають картопляну шкірку до весни, складаючи її в пакети.

Адже даремно ви таке не готували: рецепт картопляного салату з оселедцем та солоними огірками

Ви будете хапати один за одним: рецепт картопляних млинців з квашеною капустою

Дуже швидко готуються на сковорідці: рецепт картопляних коржиків з сиром та морквою.