Ароматна запіканка з гарбуза та сиру не тільки порадує вас своїм неповторним смаком, а й принесе неоціненну користь вашому здоров'ю. Поєднання гарбуза та сиру – це справжня симфонія смаку та користі.

Докладніше про приготування ароматної запіканки з гарбуза та сиру читайте у нашому матеріалі.

Для приготування ароматної запіканки з гарбуза та сиру нам знадобиться:

  • Гарбуз – 500 г
  • Сир – 400 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 3 ст. л.

Спосіб приготування ароматної запіканки з гарбуза та сиру:

  1. Гарбуз нарізати кубиками, обсмажити на половині олії до золотистого кольору. Остудити.
  2. Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром, розтопленим маслом, корицею і цедрою лимона. Додати сир і крохмаль, ще раз збити.
  3. Білки збити у міцну піну.
  4. Форму для запікання змастити олією, посипати сухарями. Викласти половину гарбуза, розрівняти.
  5. Зверху викласти половину сирної маси, посипати сухарями.
  6. Далі повторити шари: гарбуз, сир, сухарі.
  7. Випікати в розігрітій до 200 ° C духовці 20 хвилин.
  8. Викласти на запіканку білки, що залишилися, запікати ще 10-15 хвилин до рум'яності.
  9. Дати запіканці охолонути, розрізати на порційні шматочки.

Примітки:

  • Час випікання може змінюватись в залежності від особливостей духовки.
  • Для більш яскравого смаку можна додати сирну масу цукати, родзинки або горіхи.
  • Запіканку можна подавати зі сметаною, йогуртом чи фруктовим соусом.

Насолоджуйтесь ароматною та корисною запіканкою з гарбуза з сиром!

Читайте також:

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі

Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ледачі" голубці із квашеної капусти

Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці