Ароматна запіканка з гарбуза та сиру не тільки порадує вас своїм неповторним смаком, а й принесе неоціненну користь вашому здоров'ю. Поєднання гарбуза та сиру – це справжня симфонія смаку та користі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування ароматної запіканки з гарбуза та сиру читайте у нашому матеріалі.
Для приготування ароматної запіканки з гарбуза та сиру нам знадобиться:
- Гарбуз – 500 г
- Сир – 400 г
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 100 г
- Вершкове масло – 100 г
- Кориця – 1 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Панірувальні сухарі – 3 ст. л.
Спосіб приготування ароматної запіканки з гарбуза та сиру:
- Гарбуз нарізати кубиками, обсмажити на половині олії до золотистого кольору. Остудити.
- Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукром, розтопленим маслом, корицею і цедрою лимона. Додати сир і крохмаль, ще раз збити.
- Білки збити у міцну піну.
- Форму для запікання змастити олією, посипати сухарями. Викласти половину гарбуза, розрівняти.
- Зверху викласти половину сирної маси, посипати сухарями.
- Далі повторити шари: гарбуз, сир, сухарі.
- Випікати в розігрітій до 200 ° C духовці 20 хвилин.
- Викласти на запіканку білки, що залишилися, запікати ще 10-15 хвилин до рум'яності.
- Дати запіканці охолонути, розрізати на порційні шматочки.
Примітки:
- Час випікання може змінюватись в залежності від особливостей духовки.
- Для більш яскравого смаку можна додати сирну масу цукати, родзинки або горіхи.
- Запіканку можна подавати зі сметаною, йогуртом чи фруктовим соусом.
Насолоджуйтесь ароматною та корисною запіканкою з гарбуза з сиром!
Читайте також:
Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі
Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ледачі" голубці із квашеної капусти
Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці