Рецепт шалено соковитої та ніжної курки - це те, що доповнить як звичайну, так і святкову вечерю. Готуйте і їжте на своє задоволення!

Докладніше про приготування соковитої та ніжної курки читайте у нашому матеріалі.

Для приготування соковитої та ніжної курки нам знадобиться:

  • Чорний чай без добавок (2 столові ложки)
  • Пшеничне борошно (2 столові ложки)
  • Цукор (1 столова ложка)
  • Соєвий соус (4 столові ложки)
  • Біле вино (4 столові ложки)
  • Мед (1 столова ложка)
  • Курячі стегна (4 шт.)
  • фольга
  • Товстостінна сковорода з кришкою
  • Грати для приготування на пару (або пароварка)
  • Ґрати для копчення (за розміром сковороди)

Спосіб приготування соковитої та ніжної курки:

  1. Курячі стегна ретельно вимийте, просушіть та видаліть кістки, залишаючи шкіру.
  2. У мисці змішайте соєвий соус, вино, мед. Перемішуйте до повного розчинення меду.
  3. Занурте курку в маринад, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2 години.
  4. Підготуйте ємність для приготування на пару:
    • Якщо у вас є спеціальна сітка, просто встановіть її поверх каструлі з окропом.
    • Можна використовувати пароварку.
  5. Готуйте курячі стегна на пару протягом 25 хвилин.
  6. Підготуйте сковороду:
    • Важливо, щоб вона щільно закривалася кришкою.
    • Вистеліть дно сковороди фольгою, утворюючи бортики.
    • Всипте на фольгу пшеничне борошно, чай і цукор, ретельно перемішайте.
  7. Встановіть в сковороду ґрати відповідного розміру.
  8. Викладіть курку на ґрати.
  9. Поставте сковороду на невеликий вогонь та щільно закрийте кришкою.
  10. Коптіть курку 25-30 хвилин. Дим буде не надто рясним, але дуже приємним на запах.

Готову курку можна подавати з:

  • Свіжими овочами
  • Соусом до смаку
  • Улюбленим гарніром

Читайте також:

Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ліниві" голубці із квашеної капусти

Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці

Вся сім'я облизуватиме тарілки: рецепт простої та апетитної запіканки з вермішелі та курки

Це потрібно спробувати: рецепт шведських котлет з буряком та фаршем