Бунуелос (bunuelos, бунуелос, буньюелос) - щось середнє між пончиками та пиріжками, смаженими у фритюрі. Поширені вони в Іспанії та Південній Америці. У багатьох рецептах готові бунуелос пропонують начиняти збитими вершками, морозивом, кремом, шоколадом чи пюре із фруктів чи ягід. Hyser пропонує рецепт іспанських рибних пончиків.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати рибні пончики, знадобиться такий набір продуктів:
- рибний фарш – 300 г;
- 2-3 зубчики часнику;
- 2 яйця;
- 200 мл води;
- 2 ч. л. розпушувача чи соди;
- 200 борошна;
- соняшникова олія для смаження.
З цієї кількості виходить досить багато пончиків, для основної страви, якщо робити на закуску, має сенс зменшити порцію наполовину.
важливо!
- У багатьох регіонах Іспанії воду замінюють на світле пиво, у цьому випадку розпушувач додавати не треба. Або молоком.
Отже, моє яйце, розбиваємо в миску і збиваємо виделкою. Воду (або молоко) виливаємо до яєць і перемішуємо. Далі потрібно всипати борошно, що просіює, з розпушувачем, і по 0,25 ч. л. солі та перцю, все перемішати до однорідності. Дати постояти у теплі 10-15 хвилин.
Рибний фарш (без рідини) додаємо в миску. Перемішуємо тісто.
Олія виливаємо в ківш і ставимо на сильний вогонь розігріватися. Коли олія почала інтенсивно шипіти, то зменшуємо вогонь до середнього.
Беремо по 1 ст. л. рибного тіста і акуратно опускаємо в олію. Смажити пончики у фритюрі до золотистого кольору по 2 хвилини з двох сторін. Перекладаємо на тарілку (краще на паперовий рушник).
На додаток до пончиків рекомендується приготувати гарнір із зеленого горошку. Для цього сковороду із 1 ст. л. росл. олії ставимо на сильний вогонь і нагріваємо. Зелений горошок (без рідини) кладемо у сковороду, посипаємо по 0,25 ч. л. солі та перцю. Помішуємо 2 хвилини. Знімаємо з вогню та розкладаємо по тарілках, а поряд – рибні пончики.
Натуральний йогурт виливаємо у піалу. Додаємо спеції. Перемішуємо соус та доповнюємо страву.
Читайте також:
Під чашку чаю зазвичай розмітають всю тацю: рецепт пишних пончиків, зроблених на кефірі.
Як у студентському буфеті: як у домашніх умовах приготувати пончики зі згущеним молоком
Готуємо гарбузовий пудинг-пиріг: простий рецепт ласощів до чаю
Схочеться добавки: рецепт пирога з цвітної капусти. Займе лише 20 хвилин