Кримські чебуреки – це традиційна страва кримсько-татарської та української кухні. Вони є пиріжками з тонкого тіста з м'ясною начинкою, які смажаться в маслі.

Докладніше про приготування справжніх та соковитих кримських чебуреків читайте у нашому матеріалі.

Для приготування справжніх та соковитих кримських чебуреків нам знадобиться:

  • Для тіста:
    • Борошно - 500 г
    • Соль - 1 ч. л.
    • Тепла вода - 250 мл
    • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Для начинки:
    • Фарш із баранини - 500 г
    • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
    • Зелень (петрушка, кінза, кріп) - 100 г
    • Сіль за смаком
    • Перець чорний мелений - за смаком
  • Для смаження:
    • Рослинна олія

Спосіб приготування справжніх та соковитих кримських чебуреків:

  1. Приготування тіста:

    • У велику миску просійте борошно, додайте сіль. Поступово влийте теплу воду, розмішуючи, щоб не було грудочок. Потім влийте столову ложку рослинної олії та ретельно вимішуйте тісто, поки не вийде гладка й еластична кулька. Оберніть його харчовою плівкою та залиште на столі на 30 хвилин.
  2. Приготування начинки:

    • Очистіть і дрібно наріжте цибулю. На сковороду налийте 2 столові ложки олії та розігрійте. Покладіть цибулю й обсмажуйте її до напівпрозорості. Вимкніть вогонь і дайте цибулі охолонути.

    • Змішайте в мисці фарш із баранини та обсмажену цибулю. Зелень промийте і дрібно порубайте. Додайте до фаршу сіль, перець та зелень. Добре все перемішайте.

  3. Формування чебуреків:

    • Тісто має бути дуже гладким, м'яким та еластичним. Розділіть його на чотири частини, сформуйте з кожної частини кульку.

    • Рясно посипте робочий стіл борошном і натріть нею качалку. Потім за допомогою качалки досить тонко (близько 3 мм) розкотіть кожну кульку тесту у велике коло.

    • Поступово розподіліть готовий фарш по одній половині кола. При цьому залишайте по краю відступ шириною приблизно 1,5 см. Це потрібно, щоб потім зліпити краї чебурека.

    • Акуратно накрийте фарш вільною частиною тіста, надаючи пиріжку форму півмісяця. Защіпніть краї пальцями. Якщо край вийшов нерівний, можна прикласти до нього велику тарілку і обрізати за нею зайве тісто.

    • Щоб зробити візерункову окантовку, притисніть до чебурека зубчики вилки (ставте вилку перпендикулярно начинці з того боку, де защипували тісто) і закріплюйте від краю до краю, щоб вийшов безперервний візерунок. Намагайтеся не натискати дуже сильно, щоб не порвати тісто.

  4. Жарка чебуреків:

    • Візьміть глибоку сковороду і налийте олію так, щоб вона закривала чебурек. Приблизно 2-3 см від дна сковороди. Нагрійте олію до гарячого стану.

    • Акуратно перекладіть один або два чебуреки на сковороду (залежить від діаметра посуду). Обсмажте на вогні трохи вище за середню до золотистої скоринки. Приблизно по 4-6 хвилин із кожного боку.

    • Перекладіть готовий чебурек на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб стек зайвий жир. Поки в сковороді нічого не смажиться, зменшуйте вогонь, щоб масло не диміло і не пригорало. Покладіть у сковороду та обсмажте наступний чебурек (або два).

  • Подання:

    Коли чебуреки будуть готові, відразу ж подавайте їх на стіл, поки вони гарячі соковиті та хрусткі. Посипте чебуреки свіжою зеленню та подавайте зі сметаною.

Читайте також:

Усі подумають, що це ресторанний пиріг: рецепт картопляної запіканки з помідорами та яйцем

Секрет одеської тещі: рецепт макаронів з молоком та сиром на сковорідці, якими можна нагодувати всю родину

Один тільки запах змусить вас бігти за ложкою: рецепт тушкованої капусти з томатною пастою на сковороді