Тушкована капуста з томатною пастою - це просте та смачне блюдо, яке можна приготувати в домашніх умовах. Воно відмінно підходить для сімейного обіду чи вечері.

Докладніше про приготування тушкованої капусти з томатною пастою на сковороді читайте у нашому матеріалі.

Для приготування тушкованої капусти з томатною пастою на сковороді нам знадобиться:

  • Капуста білокачанна - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Запашний перець - 5 горошин
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Кмин - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелена цибуля - для подачі

Спосіб приготування тушкованої капусти з томатною пастою на сковороді:

  1. Капусту вимийте, видаліть зіпсоване листя. Качан нашаткуйте тонкою соломкою. Викладіть у миску і посоліть. Потім відіжміть руками, щоб видалити зайву рідину.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Моркву промийте, очистіть і натріть на тертці.
  3. У сковороді з товстим дном розігрійте олію. Викладіть цибулю й обсмажте її до прозорості. Додати моркву і тушкувати ще 3 хвилини, помішуючи.
  4. До цибулі та моркви додайте капусту, перемішайте. Переключіть вогонь на мінімум, накрийте кришкою та гасіть близько 15 хвилин. Помішуйте, щоб овочі не підгоріли. За потреби додайте воду.
  5. Томатну пасту розведіть невеликою кількістю води та вилийте у сковороду з овочами. Додайте запашний перець, лавровий лист і кмин. Перемішайте та тушкуйте ще 7-8 хвилин.
  6. Приправте тушковану капусту сіллю та перцем до смаку. Видаліть лавровий лист і запашний перець.
  7. Зелену цибулю промийте, обсушіть та подрібніть. Готову капусту розкладіть по тарілках і посипте рубаною зеленню.

Порада:

  • Щоб капуста вийшла ніжнішою, її можна попередньо згасити з цибулею та морквою протягом 10 хвилин, а потім додати томатну пасту та спеції.
  • Замість томатної пасти можна використовувати свіжі нарізані помідори, лечо чи пасату.
  • Для більш насиченого смаку можна додати до тушкованої капусти інші овочі, наприклад, болгарський перець, баклажани або кабачки.

Читайте також:

І чому ми раніше таке не готували? Рецепт крабових паличок у листковому тісті з сиром, що робляться у духовці

Якщо хочете справжнє соковите та ніжне м'ясо, робіть так: рецепт яловичини, маринованої в солоних огірках

Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою