Апетитні пиріжки з картоплею та квашеною капустою – це класична страва української кухні, яку люблять і дорослі, і діти. Вони виходять соковитими, ароматними та ситними. Приготувати апетитні пиріжки з картоплею і квашеною капустою зовсім нескладно, якщо дотримуватися цього рецепту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою читайте у нашому матеріалі.
Для приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою нам знадобиться:
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Квашена капуста – 200 г
- Рослинна олія – 3-4 ст. л.
- Кефір - 200 мл
- Сіль - 1 ч. л.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Борошно пшеничне - 500 г
- Вершкове масло - 50 г
- Яйце - 1 шт.
- Кунжут - для посипання
Спосіб приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою:
-
Цибулю очистіть і дрібно наріжте для приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою.
-
На сковороді розігрійте 2 ст. л. рослинної олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору.
-
Додайте в сковороду рослинну олію, що залишилося (1-2 ст. л.).
-
Картоплю очистіть і натріть на великій тертці. Додайте до цибулі й обсмажуйте, помішуючи, 4-5 хвилин|мінути|, до напівготовності.
-
Додайте в сковороду квашену капусту, трохи віджату від розсолу. Тушіть капусту з картоплею та цибулею під кришкою на повільному вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Рідина має повністю випаруватися.
-
Готову начинку для апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою остудіть.
-
Поки начинка остигає, приготуйте тісто.
-
Кефір для апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою злегка підігрійте.
-
Додайте в кефір сіль, соду і перемішайте.
-
У миску для замішування тіста просійте борошно для приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою.
-
Вершкове масло наріжте шматочками й додайте до борошна.
-
Розтопіть масло руками з борошном до стану крихти.
-
Додайте в миску яйце і перемішайте.
-
Влийте кефір і замісіть м'яке, еластичне тісто, що не липне до рук.
-
Тісто накрийте плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
-
Розігрійте духовку до 200 градусів.
-
Розділіть тісто на рівні частини, з яких сформуйте кульки (11 штук вагою приблизно 77-78 г).
-
Розкотіть кожну кульку в круглий коржик товщиною 5 мм і діаметром приблизно 12 см.
-
У центрі кожного коржика зробіть по 3 паралельні надрізи.
-
Викладіть на середину коржика начинку за рецептом апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою.
-
Защіпніть краї тіста, формуючи пиріжок.
-
Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом і змащене олією, розрізами вгору.
-
Змішайте жовток із 1 ч. л. води та змастіть їм пиріжки.
-
Посипте апетитні пиріжки з картоплею та квашеною капустою кунжутом.
-
Випікайте апетитні пиріжки з картоплею та квашеною капустою у розігрітій духовці 20-25 хвилин при 200 градусах.
Читайте також:
Ви навіть не уявляєте, наскільки це смачно: рецепт лаваша з плавленим сиром та крабовими паличками
У них закохуються всі, скуштувавши один раз: рецепт закусочних кексів з сардельками та томатами