Апетитні пиріжки з картоплею та квашеною капустою – це класична страва української кухні, яку люблять і дорослі, і діти. Вони виходять соковитими, ароматними та ситними. Приготувати апетитні пиріжки з картоплею і квашеною капустою зовсім нескладно, якщо дотримуватися цього рецепту.

Докладніше про приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою нам знадобиться:

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Квашена капуста – 200 г
  • Рослинна олія – 3-4 ст. л.
  • Кефір - 200 мл
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Кунжут - для посипання

Спосіб приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою:

  1. Цибулю очистіть і дрібно наріжте для приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою.

  2. На сковороді розігрійте 2 ст. л. рослинної олії та обсмажте цибулю до золотистого кольору.

  3. Додайте в сковороду рослинну олію, що залишилося (1-2 ст. л.).

  4. Картоплю очистіть і натріть на великій тертці. Додайте до цибулі й обсмажуйте, помішуючи, 4-5 хвилин|мінути|, до напівготовності.

  5. Додайте в сковороду квашену капусту, трохи віджату від розсолу. Тушіть капусту з картоплею та цибулею під кришкою на повільному вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Рідина має повністю випаруватися.

  6. Готову начинку для апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою остудіть.

  7. Поки начинка остигає, приготуйте тісто.

  8. Кефір для апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою злегка підігрійте.

  9. Додайте в кефір сіль, соду і перемішайте.

  10. У миску для замішування тіста просійте борошно для приготування апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою.

  11. Вершкове масло наріжте шматочками й додайте до борошна.

  12. Розтопіть масло руками з борошном до стану крихти.

  13. Додайте в миску яйце і перемішайте.

  14. Влийте кефір і замісіть м'яке, еластичне тісто, що не липне до рук.

  15. Тісто накрийте плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.

  16. Розігрійте духовку до 200 градусів.

  17. Розділіть тісто на рівні частини, з яких сформуйте кульки (11 штук вагою приблизно 77-78 г).

  18. Розкотіть кожну кульку в круглий коржик товщиною 5 мм і діаметром приблизно 12 см.

  19. У центрі кожного коржика зробіть по 3 паралельні надрізи.

  20. Викладіть на середину коржика начинку за рецептом апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою.

  21. Защіпніть краї тіста, формуючи пиріжок.

  22. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом і змащене олією, розрізами вгору.

  • Змішайте жовток із 1 ч. л. води та змастіть їм пиріжки.

  • Посипте апетитні пиріжки з картоплею та квашеною капустою кунжутом.

  • Випікайте апетитні пиріжки з картоплею та квашеною капустою у розігрітій духовці 20-25 хвилин при 200 градусах.

Читайте також:

Секрет турецьких господинь: рецепт ніжного соті з курки в томатній пасті, від якого ви будете в захваті

Ви навіть не уявляєте, наскільки це смачно: рецепт лаваша з плавленим сиром та крабовими паличками

У них закохуються всі, скуштувавши один раз: рецепт закусочних кексів з сардельками та томатами