Жартівливе твердження "найкраща риба - це ковбаса" у даному контексті прямо пов'язане з приготуванням рибної ковбаси, і ми із задоволенням пропонуємо вам ознайомитись із цим чудовим рецептом.
Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 600 г сухого фаршу з пікші, сайди чи тріски
- 400 г філе копченої зубатки
- 200 г тіші лосося
- 2 середні яйця
- 1 банка (400 г) оливок без кісточок
- 1 ст. ложка солодкої меленої паприки
- По 1/2 ст. ложки сушеного часнику та імбиру
- По 1 ч. ложці солі та свіжомеленого білого перцю
- Топлене масло
- 4 ст. ложки тріски для копчення
Покроковий рецепт приготування:
Крок 1: Підготовка фаршу
- У великій мисці поєднуйте рибний фарш з часником, імбиром, паприкою, сіллю та перцем.
- Наріжте копчену зубатку на дрібні шматочки, включаючи жир та сполучні тканини, та додайте їх до фаршу.
Крок 2: Додавання тіші та яєць
- Наріжте тішу на маленькі кубики і додайте їх до фаршу разом із яйцями.
- Ретельно перемішайте інгредієнти, використовуючи руки або міксер протягом 5-10 хвилин. Поставте фарш у холодильник на 2 години.
Крок 3: Введення оливок та формування ковбаси
- Дрібно порубайте оливки та додайте їх у фарш.
- На підготовленій поверхні, покритій плівкою та змащеною топленим маслом, викладіть фарш у формі прямокутника. Загорніть його в плівку, щоб вийшла ковбаса. Зауважте кінці плівки, надаючи ковбасі круглу форму. Потім оберніть її фольгою.
Крок 4: Варіння ковбаси
- Доведіть воду до кипіння в широкій каструлі і покладіть ковбасу так, щоб вона повністю занурювалася у воду. Варіть на маленькому вогні 25 хвилин. Після цього остудіть ковбасу протягом 4 годин.
Крок 5: Копчення та завершення приготування
- Розгорніть фольгу, покладіть тріску на шматок і оберніть так, щоб вийшов плоский конверт. Зробіть вилкою дірочки та помістіть його на дно посуду.
- Встановіть ґрати над конвертом та розмістіть на ній ковбасу (без фольги та плівки).
- Смажте на середньому вогні, вимкніть, як тільки з'явиться аромат. Залишіть на 15 хвилин.
Крок 6: Охолодження та подача
- Остудіть ковбасу, повністю закрийте її фольгою та покладіть у холодильник на 12 годин.
- Наріжте ковбасу на скибочки товщиною 7-9 мм і подавайте, насолоджуючись чудовим смаком рибної ковбаси!