Зима - це час холодів, снігу та морозів. Але навіть у найлютішу холоднечу можна відчути смак літа, якщо приготувати свинину з маринованими огірками. Ця страва, немов теплий спогад про сонячні дні, подарує вам відчуття затишку та комфорту.

Детальніше про приготування соковитої свинини, тушкованої з маринованими огірками, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування соковитої свинини, тушкованої з маринованими огірками, нам знадобиться:

  • Свинина – 500 г
  • Молоко - 200 мл
  • мелена паприка - 0,5 ч. ложки
  • Соль - 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Морква – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло - 20 г
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Мускатний горіх - щіпка
  • Гірчиця - 1 ч.л
  • Мука - 1 ст. ложка
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.

Спосіб приготування соковитої свинини, тушкованої з маринованими огірками:

  1. Свинину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте її на невеликі шматочки завтовшки 2-3 см.
  2. У глибоку миску викладіть свинину, влийте молоко, додайте сіль, перець та паприку. Перемішайте та залиште маринуватися на 15 хвилин.
  3. У цей час підготуйте овочі. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Часник очистіть та подрібніть. Моркву очистіть і наріжте тонкими кружальцями.
  4. На сковороді розігрійте олію. Викладіть свинину й обсмажте її на середньому вогні до золотистої скоринки приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Перекладіть свинину на тарілку.
  5. У сковороду викладіть цибулю та обсмажте її на середньому вогні до м'якості, приблизно 5 хвилин.
  6. Додати часник і обсмажте ще 1 хвилину.
  7. Викладіть моркву та обсмажте ще 2 хвилини.
  8. Влийте соєвий соус, вершкове масло, розмарин, мускатний горіх, гірчицю та борошно. Перемішайте та додайте 300 мл води. Доведіть до кипіння.
  9. Викладіть свинину у сковороду з овочами.
  10. Мариновані огірки наріжте півколами й додайте до сковороди.
  11. Додайте лавровий лист і перець запашний горошком. Посоліть і поперчіть до смаку.
  12. Доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою на повільному вогні 40-50 хвилин до готовності свинини.

Читайте також:

Від такого сніданку буде важко відмовитися: рецепт ситного омлету з бринзою та помідорами

Перевірено роками: рецепт освіжаючого напою, який допоможе впоратися з будь-яким похміллям

Якщо дуже сильно захотілося чогось швидкого і смачненького: рецепт лінивих біляшів на вихідні