Зима - це час холодів, снігу та морозів. Але навіть у найлютішу холоднечу можна відчути смак літа, якщо приготувати свинину з маринованими огірками. Ця страва, немов теплий спогад про сонячні дні, подарує вам відчуття затишку та комфорту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування соковитої свинини, тушкованої з маринованими огірками, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування соковитої свинини, тушкованої з маринованими огірками, нам знадобиться:
- Свинина – 500 г
- Молоко - 200 мл
- мелена паприка - 0,5 ч. ложки
- Соль - 0,5 ч. ложки
- Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Морква – 1 шт.
- Соєвий соус – 2 ст. ложки
- Вершкове масло - 20 г
- Розмарин - 1 гілочка
- Мускатний горіх - щіпка
- Гірчиця - 1 ч.л
- Мука - 1 ст. ложка
- Мариновані огірки – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
Спосіб приготування соковитої свинини, тушкованої з маринованими огірками:
- Свинину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте її на невеликі шматочки завтовшки 2-3 см.
- У глибоку миску викладіть свинину, влийте молоко, додайте сіль, перець та паприку. Перемішайте та залиште маринуватися на 15 хвилин.
- У цей час підготуйте овочі. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Часник очистіть та подрібніть. Моркву очистіть і наріжте тонкими кружальцями.
- На сковороді розігрійте олію. Викладіть свинину й обсмажте її на середньому вогні до золотистої скоринки приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Перекладіть свинину на тарілку.
- У сковороду викладіть цибулю та обсмажте її на середньому вогні до м'якості, приблизно 5 хвилин.
- Додати часник і обсмажте ще 1 хвилину.
- Викладіть моркву та обсмажте ще 2 хвилини.
- Влийте соєвий соус, вершкове масло, розмарин, мускатний горіх, гірчицю та борошно. Перемішайте та додайте 300 мл води. Доведіть до кипіння.
- Викладіть свинину у сковороду з овочами.
- Мариновані огірки наріжте півколами й додайте до сковороди.
- Додайте лавровий лист і перець запашний горошком. Посоліть і поперчіть до смаку.
- Доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою на повільному вогні 40-50 хвилин до готовності свинини.
Читайте також:
Від такого сніданку буде важко відмовитися: рецепт ситного омлету з бринзою та помідорами
Перевірено роками: рецепт освіжаючого напою, який допоможе впоратися з будь-яким похміллям
Якщо дуже сильно захотілося чогось швидкого і смачненького: рецепт лінивих біляшів на вихідні