Ще з часів СРСР пельмені стали справжнім символом веселого студентського життя, а також незалежного холостяцького… І справді, домашні пельмені люблять усі, і дорослі, і діти. А от якщо додати в м'ясний фарш трохи гарбузового пюре, то вийде корисне та незвичайне блюдо для всієї родини.

Отже, для приготування незвичайних пельменів з м'ясом та гарбузом знадобляться такі продукти:

  • борошно – 250 г;
  • соль - ½ ч. ложки + для начинки;
  • яйце – 1 штука;
  • олія - ​​2 ст. ложки;
  • вода - 150 мл;
  • цибуля ріпчаста - 1 штука;
  • очищений гарбуз – 150 г;
  • фарш – 350 г;
  • перець чорний мелений на смак.

Змішайте в мисці борошно та сіль. Зробіть усередині поглиблення. Розбийте в нього яйце, влийте 1 столову ложку олії та воду. Замісити еластичне тісто.

Додайте рідину поступово, оскільки її може знадобитися трохи менше чи більше.

Загорніть тісто в харчову плівку та залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.

У сковороді на середньому вогні розігрійте масло, що залишилося. Готуйте дрібно нарізані цибулю та гарбуз, помішуючи, до м'якості. Злегка остудіть.

Змішайте цибулю та гарбуз із фаршем. Посоліть і поперчіть.

Розкачати тісто в тонкий пласт. Чаркою або формою виріжте з нього невеликі кружечки.

На кожну заготовку викладіть фарш. З'єднайте та защипніть краї, щоб начинка виявилася всередині, і скріпіть куточки.

Варіть пельмені у киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин.

Читайте також:

Таких смачних пельменів ви ще не куштували: як приготувати правильне заварне тісто на окропі з яйцем

Секрет, про який багато хто не знає: рецепт найправильнішого тесту для пельменів, в яке потрібно капнути оцет

Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.

Для багатьох це буде відкриттям: чому пельмені не можна кидати в окріп

Спробуйте це з пельменями або макаронами: рецепт соусу з маринованих помідорів із цибулею, часником та зеленню