Ще з часів СРСР пельмені стали справжнім символом веселого студентського життя, а також незалежного холостяцького… І справді, домашні пельмені люблять усі, і дорослі, і діти. А от якщо додати в м'ясний фарш трохи гарбузового пюре, то вийде корисне та незвичайне блюдо для всієї родини.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для приготування незвичайних пельменів з м'ясом та гарбузом знадобляться такі продукти:
- борошно – 250 г;
- соль - ½ ч. ложки + для начинки;
- яйце – 1 штука;
- олія - 2 ст. ложки;
- вода - 150 мл;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- очищений гарбуз – 150 г;
- фарш – 350 г;
- перець чорний мелений на смак.
Змішайте в мисці борошно та сіль. Зробіть усередині поглиблення. Розбийте в нього яйце, влийте 1 столову ложку олії та воду. Замісити еластичне тісто.
Додайте рідину поступово, оскільки її може знадобитися трохи менше чи більше.
Загорніть тісто в харчову плівку та залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
У сковороді на середньому вогні розігрійте масло, що залишилося. Готуйте дрібно нарізані цибулю та гарбуз, помішуючи, до м'якості. Злегка остудіть.
Змішайте цибулю та гарбуз із фаршем. Посоліть і поперчіть.
Розкачати тісто в тонкий пласт. Чаркою або формою виріжте з нього невеликі кружечки.
На кожну заготовку викладіть фарш. З'єднайте та защипніть краї, щоб начинка виявилася всередині, і скріпіть куточки.
Варіть пельмені у киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин.
Читайте також:
Таких смачних пельменів ви ще не куштували: як приготувати правильне заварне тісто на окропі з яйцем
Рецепт на всі випадки життя: як приготувати швидку запіканку з пельменів, сиру та яєць.
Для багатьох це буде відкриттям: чому пельмені не можна кидати в окріп