Холодний зимовий вечір. Ви втомилися від роботи й хочете чогось смачного та ситного. Що може бути краще, ніж гарячий курячий суп із сирними кульками?
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦей суп – справжній сюрприз для ваших смакових рецепторів. Соковиті курячі шматочки, ароматні овочі та сирні кульки, що тануть у роті - це поєднання, яке нікого не залишить байдужим.
Детальніше про приготування курячого супу з сирними кульками та картоплею читайте в нашому матеріалі.
Для приготування курячого супу з сирними кульками та картоплею нам знадобиться:
- 500 г курячого філе
- 2 л води
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 столова ложка рослинної олії
- 100 г твердого сиру
- 1 яйце
- 1 пучок петрушки
- 1 лавровий лист
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування курячого супу з сирними кульками та картоплею:
- Куряче філе наріжте невеликими шматочками і викладіть у каструлю. Залийте холодною водою та доведіть до кипіння. Знімете піну та варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.
- Сир натріть на середній тертці. Петрушку дрібно посікти, залишивши трохи для подачі.
- У мисці змішайте сир, розм'якшене вершкове масло, яйце, петрушку, борошно та сіль. Замісіть м'яке тісто. Накрийте плівкою тісто і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Очистіть цибулю та моркву. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці.
- Розігрійте в сковороді олію. Обсмажте цибулю на помірному вогні 4 хвилини до прозорості. Додайте моркву і смажте ще 4-5 хвилин, до м'якості моркви.
- Картоплю очистіть і наріжте кубиками.
- Додайте в бульйон картоплю та лавровий лист. Варити 10 хвилин.
- Дістаньте тісто з холодильника та сформуйте з нього невеликі кульки діаметром близько 2 см.
- Додайте в каструлю пасеровані овочі та сирні кульки. Доведіть суп до кипіння.
- Дайте закипіти, зменште вогонь та варіть суп ще 8-10 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте сіль та перець за смаком.
- Розлийте суп по тарілках і прикрасьте зеленню петрушки.
Читайте також:
Допоможе скинути зайві кілограми: рецепт швидкого та бюджетного салату, який можна готувати щодня
Юшку захочеться їсти двома ложками: рецепт курячих шлуночків у сметані та бульйоні на сковороді