Просто гречка, просто картопля — це так звично і банально, та й набридає, чи не так? З'єднаємо гречку з картоплею та ароматними спеціями. Смачно!

І справді, картопляні котлети з гречкою відмінно підійдуть для тих, хто дотримується пісної або вегетаріанської дієти. Готуються вони швидко, просто, і завжди виходять смачними - головне дотримуватися рецептури.

Для приготування картопляних котлет з гречкою знадобляться інгредієнти, які практично завжди знайдуться в будинку будь-якої господині:

  • Крупа гречана – 80 грам;
  • Картопля – 500 грам;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Гриби – 200 г;
  • Панірувальні сухарі – 3 ст.л;
  • Олія - ​​30 мл;
  • Соль – 0,5 ч.л.;
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа.

З зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 15-16 котлет середнього розміру.

Картоплю ми миємо, і відварюємо "у мундирі".

Гречку промиваємо і варимо у співвідношенні 1:2 з водою, додаємо 1/5 ч. ложки солі.

Цибулю потрібно почистити, помити і нарізати дрібними кубиками.

Розігріваємо сковороду, і наливаємо 1 ст.ложку рафінованої олії. Обсмажуємо цибулю на слабкому вогні до появи золотистого відтінку, потім перекладаємо в інший посуд.

Зварену картоплю потрібно почистити і натерти на великій тертці. У мене трапився сорт картоплі, яка при варінні розсипалася, це видно на фото. Через це картопляно-гречаний фарш вийшов більш однорідним, тому що картопля не злипалася в грудки.

У глибокому посуді змішуємо картоплю, гречку, смажену цибулю, сіль та перець. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, повинна вийти маса по консистенції, що нагадує пластилін. З цієї маси ліпимо котлетки довільної форми. Щоб "фарш" не прилипав до рук – їх потрібно постійно мочити у воді.

У блюдце насипаємо панірувальні сухарі, і кожну картопляно-гречану котлету обвалюємо в них.

На сковороді розігріваємо 2 ст. ложки олії для смаження. Акуратно викладаємо картопляно-гречані котлети та обсмажуємо з кожного боку по 5 хвилин. Вогонь необхідно зробити слабким, і слідкувати, щоб котлетки обсмажувалися до апетитної золотистої скоринки, а не до коричневої. Готові котлети можна викладати на паперові серветки, щоб пішла зайва олія.

Свіжі (або заморожені) гриби миємо та ріжемо дрібно. Гриби підійдуть будь-які, але якщо Ви використовуєте лісові - попередньо потрібно відварити їх 30 хвилин в підсоленій воді, а після цього відкинути на друшляк.

На розігрітій сковороді смажимо гриби 10-15 хвилин, солимо. Якщо сковорода має антипригарне покриття - можна смажити без масла. Наприкінці смаження додаємо 50 мл кип'яченої води, і гасимо гриби кілька хвилин.

Подаємо котлети зі свіжою зеленню, грибами та грибною підливою. Якщо котлети не з'їдуть відразу - то підливка вбереться, і додасть картопляним котлетам з гречкою легкий грибний присмак.

Читайте також:

Усі подумають, що це пиріжки: рецепт ситних картопляних котлет із гречкою

Таких соковитих ви ще не куштували: рецепт котлет по-ірландськи, яких в захваті буде кожен

Таке можна готувати хоч щодня: рецепт швидких та ситних капустяних котлет

Колись так робили наші бабусі: рецепт ніжних котлет у томатному соусі на сковороді