У холодну пору року капуста є одним із основних джерел вітамінів у нашому раціоні. Тому важливо навчитися готувати її смачно та різноманітно.

Детальніше про приготування капусти в томатному соку читайте в нашому матеріалі.

Для приготування капусти в томатному соку нам знадобиться:

• Білокачанна капуста – 1200 г
• Томатний сік – 60 г
• Олія – 50 г
• Борошно – 50 г
• Цукор – 50 г
• Одна цибулина
• Сіль за смаком

Спосіб приготування капусти в томатному соку:

Крок 1. Підготовка капусти та цибулі

  1. При виборі капусти зверніть увагу на зовнішній вигляд. Качан має бути щільним, без пошкоджень та гнилих плям.
  2. Щоб капуста швидше нашаткувати, її можна попередньо охолодити в холодильнику.
  3. Цибулю краще нарізати півкільцями чи кубиками.

Крок 2. Варіння капусти

  1. Щоб капуста не втратила свій колір, у воду можна додати трохи лимонного соку чи оцту.
  2. Для більш ароматної капусти можна додати у воду кілька лаврових листків та горошин чорного перцю.

Крок 3. Приготування томатної заливки

  1. Щоб томатне заливання вийшло густішим, борошно можна попередньо обсмажити протягом 1-2 хвилин.
  2. Для більш насиченого смаку томатну заливку можна прокип'ятити протягом 5-7 хвилин.

Крок 4. Завершення приготування

  1. Щоб капуста в томатному соку вийшла апетитнішою, її можна прикрасити зеленню.

Додаткові поради

  • Якщо ви хочете приготувати капусту в томатному соку без цибулі, його можна не додавати.
  • Замість томатного соку можна використовувати томатну пасту чи протерті помідори.
  • Щоб капуста в томатному соку вийшла ситнішою, можна додати в неї нарізане кубиками м'ясо або гриби.

Читайте також:

Можна вдома з'їсти, і на роботу взяти: рецепт ситного салату з мивіною, ковбасою, яйцем та солоним огірком

Допоможе скинути зайві кілограми: рецепт швидкого та бюджетного салату, який можна готувати щодня

Юшку захочеться їсти двома ложками: рецепт курячих шлуночків у сметані та бульйоні на сковороді