Домашній плавлений сир – це один із найсмачніших продуктів у світі. Його люблять за ніжний смак, корисні властивості та універсальність. Приготувати такий сир удома не так складно, як здається. З цим рецептом навіть кулінар-початківець впорається без труднощів.

Детальніше про приготування домашнього плавленого сиру, який готується з кисломолочного сиру, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування домашнього плавленого сиру, який готується з кисломолочного сиру, нам знадобиться:

  • Кисломолочний сир жирністю не менше 9% - 500 г
  • Молоко - 200 мл
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вершкове масло - 50 г

Спосіб приготування домашнього плавленого сиру, що готується з кисломолочного сиру:

  1. Візьміть сотейник із товстим дном. Це важливо, щоб сирна маса при варінні не пригоріла.
  2. Викладіть у сотейник кисломолочний сир, вбийте яйце, влийте молоко.
  3. Всипте сіль. Кількість солі регулюйте на свій смак.
  4. Пробийте всі продукти разом занурювальним блендером до густої однорідної маси.
  5. Поставте сотейник із сиром на невеликий вогонь.
  6. При постійному помішуванні лопаткою почніть масу варити.
  7. Вона поступово почне ставати все рідше і рідше і в результаті перетвориться на однорідну субстанцію. Головне, не забувайте постійно активно її розмішувати.
  8. Коли це станеться, додайте до сиру вершкове масло.
  9. Проваріть сир з маслом до закипання. Потім нагрівання вимкніть.
  10. Перелийте ще гарячий сир у відповідну скляну тару.
  11. Залишіть до повного остигання. Краще накрити його зверху харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка.
  12. Після остигання приберіть сир у холодильник. Там він стане густішим і повністю стабілізується.
  13. За бажання можна додати до сиру нарізану зелень, спеції за смаком тощо.
  14. Подавайте плавлений сир до столу. Смачного!

Читайте також:

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Смакування, яким ви будете хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами

Його називають "Зимова ніжність": рецепт ситного салату з курячою грудкою та грибами