Домашній плавлений сир – це один із найсмачніших продуктів у світі. Його люблять за ніжний смак, корисні властивості та універсальність. Приготувати такий сир удома не так складно, як здається. З цим рецептом навіть кулінар-початківець впорається без труднощів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування домашнього плавленого сиру, який готується з кисломолочного сиру, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування домашнього плавленого сиру, який готується з кисломолочного сиру, нам знадобиться:
- Кисломолочний сир жирністю не менше 9% - 500 г
- Молоко - 200 мл
- Яйце куряче - 1 шт.
- Сіль за смаком
- Вершкове масло - 50 г
Спосіб приготування домашнього плавленого сиру, що готується з кисломолочного сиру:
- Візьміть сотейник із товстим дном. Це важливо, щоб сирна маса при варінні не пригоріла.
- Викладіть у сотейник кисломолочний сир, вбийте яйце, влийте молоко.
- Всипте сіль. Кількість солі регулюйте на свій смак.
- Пробийте всі продукти разом занурювальним блендером до густої однорідної маси.
- Поставте сотейник із сиром на невеликий вогонь.
- При постійному помішуванні лопаткою почніть масу варити.
- Вона поступово почне ставати все рідше і рідше і в результаті перетвориться на однорідну субстанцію. Головне, не забувайте постійно активно її розмішувати.
- Коли це станеться, додайте до сиру вершкове масло.
- Проваріть сир з маслом до закипання. Потім нагрівання вимкніть.
- Перелийте ще гарячий сир у відповідну скляну тару.
- Залишіть до повного остигання. Краще накрити його зверху харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка.
- Після остигання приберіть сир у холодильник. Там він стане густішим і повністю стабілізується.
- За бажання можна додати до сиру нарізану зелень, спеції за смаком тощо.
- Подавайте плавлений сир до столу. Смачного!
Читайте також:
М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді
Смакування, яким ви будете хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами
Його називають "Зимова ніжність": рецепт ситного салату з курячою грудкою та грибами