Класична страва радянського громадського харчування – беляші. Їх люблять усі! Хоча, звичайно, вони дико калорійні, жирні, смажені - але все одно, відмовитися від цієї смаколики зовсім неможливо! Особливо це стосується чоловіків.
І нехай це не найкорисніша їжа, але іноді можна побалувати себе смачними, соковитими та поживними біляшами.
Отже, для приготування тіста для біляшів знадобиться такий набір продуктів:
  • пшеничне борошно - 6 склянок;
  • молоко - 1 стакан;
  • кефір - 1 склянка:
  • яйця – 3 штуки;
  • сода – 1 чайна ложка;
  • сіль – 0,5 чайн.л.;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • олія - ​​3 стол.ложки.
У мисці з'єднайте кефір та молоко. Додайте яйця, сіль, цукор та соду.

Збийте все віночком до однорідної маси.

У тісто поступово почніть додавати муку. Важливо просіювати борошно, це наситить його киснем, тому випічка вийде пишною.

Додайте олію і продовжуйте місити тісто до однорідного стану. Тісто повинне вийде м'яким і злегка липнути до рук.

Накрийте тісто сухим чистим рушником або харчовою плівкою та залиште "відпочити". За цей час у борошні розвинеться клейковина, і тісто вийде ніжним і податливим.

В цей час займіться приготуванням начинки.

Продукти:

  • фарш м'ясний – 500 грам;
  • цибуля ріпчаста - 300 грам;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Цибулю помийте, очистіть і дрібно наріжте. Накривши харчовою плівкою, злегка пам'ятайте цибулю качалкою, щоб він пустив сік. Так фарш буде соковитішим і смачнішим. Ви можете натерти цибулю на тертці або пропустити через м'ясорубку.

Змішайте фарш, цибулю, сіль та перець.

важливо!

  • Для приготування начинки для біляшів заощаджувати на цибулі не слід: здебільшого саме від цього фактора залежить соковитість усієї страви.
  • Для соковитості у фарш можна додати також трохи холодної води та відбити фарш.

Можна приступати до ліплення біляшів. Сформуйте ковбаску із тіста і наріжте її на рівні шматочки. Руками сформуйте кружальця, викладіть у середину начинку і заліпіть краї, залишивши в середині дірочку.

У сковороду налийте олію. Олії необхідно стільки, щоб біляші були покриті наполовину. Розігрійте, зменшіть вогонь до середнього стану. Викладіть біляші лицьовою стороною (там, де дірочка) вниз і смажте до рум'яної скоринки.

Потім беляші переверніть, залийте по пів чайної ложки розпеченого масла в отвір для більшої соковитості і, накривши кришкою, смажте біляші до золотистої скоринки. Готові біляші слід викласти на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Читайте також:

Як у бабусі в селі: рецепт соковитих біляшів з м'ясом, які робляться на сковорідці

Колись давно такі загортали в папір: рецепт біляків-пиріжків з м'ясом, які готуються на сковороді

Такі раніше продавали на кожній зупинці: рецепт соковитих "лінивих" біляшів

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі