Маринована капуста – це традиційна страва української кухні, яка користується популярністю протягом багатьох століть. Вона відмінно підходить для вживання як закуска, гарнір або салатна основа.

Детальніше про приготування солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем нам знадобиться:

  • Капуста білокачанна - 1 кг
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соль - 1 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем:

  1. Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
  2. Перець очистити від плодоніжок та насіння, нарізати тонкою соломкою.
  3. Цибулю очистити і нарізати півкільцями.
  4. Моркву очистити та натерти на великій тертці.
  5. Усі овочі перемішати.
  6. Додати сіль, цукор, олію та оцет. Добре перемішати.
  7. Дати капустяний салат постояти при кімнатній температурі 30-40 хвилин, поки не з'явиться сік.
  8. Банки ретельно вимити та простерилізувати.
  9. Салат із капусти з морквою, цибулею та солодким перцем викласти у підготовлені банки.
  10. Закрити пластмасовими кришками та поставити в холодне місце.

Рекомендації

  • Для яскравішого смаку можна додати в салат тертий часник, насіння кропу або кмину.
  • Якщо ви хочете, щоб капуста вийшла хрусткішою, не давайте їй занадто довго маринуватися.
  • Мариновану капусту можна подавати як самостійну страву, так і використовувати як салатну основу.

Читайте також:

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Смакування, яким ви будете хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами

Його називають "Зимова ніжність": рецепт ситного салату з курячою грудкою та грибами