Маринована капуста – це традиційна страва української кухні, яка користується популярністю протягом багатьох століть. Вона відмінно підходить для вживання як закуска, гарнір або салатна основа.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем нам знадобиться:
- Капуста білокачанна - 1 кг
- Перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Соль - 1 ст. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
Спосіб приготування солодкої та хрумкої квашеної капусти з болгарським перцем:
- Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
- Перець очистити від плодоніжок та насіння, нарізати тонкою соломкою.
- Цибулю очистити і нарізати півкільцями.
- Моркву очистити та натерти на великій тертці.
- Усі овочі перемішати.
- Додати сіль, цукор, олію та оцет. Добре перемішати.
- Дати капустяний салат постояти при кімнатній температурі 30-40 хвилин, поки не з'явиться сік.
- Банки ретельно вимити та простерилізувати.
- Салат із капусти з морквою, цибулею та солодким перцем викласти у підготовлені банки.
- Закрити пластмасовими кришками та поставити в холодне місце.
Рекомендації
- Для яскравішого смаку можна додати в салат тертий часник, насіння кропу або кмину.
- Якщо ви хочете, щоб капуста вийшла хрусткішою, не давайте їй занадто довго маринуватися.
- Мариновану капусту можна подавати як самостійну страву, так і використовувати як салатну основу.
Читайте також:
М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді
Смакування, яким ви будете хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами
Його називають "Зимова ніжність": рецепт ситного салату з курячою грудкою та грибами