Смачні та ситні повітряні пиріжки на кефірі - це улюблена страва багатьох людей. Вони можуть бути як самостійною стравою, так і доповненням до супу чи борщу. Приготувати повітряні пиріжки на кефірі в домашніх умовах нескладно, головне - слідувати рецепту і дотримуватися кількох простих правил.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування повітряних пиріжків на кефірі читайте в нашому матеріалі.
Для приготування повітряних пиріжків на кефірі нам знадобиться:
- Кефір - 1 стакан
- Цукор - 1 столова ложка
- Сіль - 1 чайна ложка
- Яйце - 1 штука (тільки жовток)
- Рослинна олія - 2 столові ложки
- Пшеничне борошно - 3-4 склянки
- Сода - 1 чайна ложка
- Картопляне пюре – 500 грамів
- Вершкове масло - 30 грамів
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування повітряних пиріжків на кефірі:
- Кефір підігрійте до 36 градусів. Для цього можна поставити його в теплу воду або повільний вогонь, постійно помішуючи. Якщо кефір маложирний, додайте до нього 2 столові ложки сметани для більш здобного тесту.
- У миску з кефіром додайте цукор, сіль, жовток яйця і перемішайте до однорідності.
- Влийте олію і знову перемішайте.
- Просійте борошно і додайте соду. Перемішайте.
- Невеликими порціями додайте борошно в суміш кефіру, щоразу перемішуючи віночком або ложкою.
- Коли маса стане густою, викладіть її на присипану мукою робочу поверхню і продовжуйте заміс руками.
- Тісто має вийти м'яким та еластичним.
- Покладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште за кімнатної температури на 15 хвилин.
- Приготуйте начинку. Для цього зваріть картоплю в підсоленій воді до готовності, потім злийте воду та розімніть картоплю в пюре.
- Додайте в картоплю вершкове масло, сіль, чорний мелений перець за смаком. Перемішайте.
- Тісто, що відпочило, розділіть на рівні шматочки.
- Розкотіть кожен шматочок тіста в круглий коржик.
- У центр коржика викладіть картопляну начинку.
- Сформуйте пиріжки бажаної форми.
- Нагрійте в сковороді олію.
- Обсмажте пиріжки на середньому вогні по обидва боки до золотистого кольору.
- Готові пиріжки викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.
- Подавайте повітряні пиріжки на кефірі до столу.
Порада:
- Для більш рум'яної скоринки пиріжків вмочіть їх перед смаженням у яйце.
- Якщо ви хочете приготувати солодкі пиріжки, додайте начинку цукор за смаком.
- Замість картоплі можна використовувати будь-яку іншу начинку, наприклад м'ясну, грибну, капустяну або сирну.
Читайте також:
М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді
Смакування, яким ви будете хвалитися: рецепт ситного заливного пирога з рибними консервами
Його називають "Зимова ніжність": рецепт ситного салату з курячою грудкою та грибами