"Оселедця під шубою" - традиційна страва, без якої багато хто не може уявити новорічний стіл. А ось канапе "Оселедець під шубою" на шматочках чорного хліба – це справжня знахідка для любителів експериментів.

І справді, якщо традиційний "оселедець під шубою" вам вже трохи набридла, спробуйте приготувати альтернативні варіанти цього салату, наприклад, канапе.

  • Оселедець малосольний (пресерви) - 0,5 шт.
  • Картопля відварена - 1 шт. (Великий)
  • Морква відварена – 1 шт.
  • Буряк відварений - 1 шт.
  • Майонез – 1,5 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний хліб - 2-3 скибочки
  • Цибуля зелена - 1 стебло (2-3 г)

Картопля, морква та буряк потрібно заздалегідь відварити протягом 30-35 хвилин, потім остудіть. Очистіть овочі від шкірки та промийте у воді.

Очищені овочі натріть на тертці з|із| дрібними осередками в різні піали або салатники, промиваючи терку після кожного подрібненого овоча. Злегка присоліть кожну масу та викладіть у ємності майонез будь-якої жирності. Акуратно перемішайте. Додаючи сіль, пам'ятайте, що зверху канапешок ще буде слабосолона оселедець

Скибочки чорного хліба наріжте на порційні шматочки - на один укус.

Викладіть на них шар картоплі, акуратно додайте шар тертої моркви. Доповніть натертою буряковою масою. Останню викладайте акуратно, щоб не забруднити попередні шари.

Промийте зелену цибулю, подрібніть. Викладіть зверху на канапе шматочки оселедця і відразу ж присипте зеленою цибулею.

важливо!

  • Для цих канапе можна купити готове філе оселедець або обробити цілу рибу.

Бутерброди викласти на блюдо та за бажанням посипати зеленню. Закуска виходить із дуже естетичним виглядом, тому її сміливо можна подавати на святковий стіл. А смак цей, мабуть, знайомий усім.

Читайте також:

Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню

Небезпека, про яку ви не здогадувалися: чому не рекомендується купувати нарізний хліб у магазині

Ви точно закохаєтеся в цей рецепт: готуємо найсмачніші голубці з фаршем та хлібом у мультиварці

Який продукт потрібно покласти поруч із хлібом, щоб він не черствів весь тиждень

Щоб дідусь не обдурив на ринку: як перевірити якість меду за допомогою чорного хліба