Оселедець - одна з найпопулярніших риб у світі. Вона смачна, поживна та доступна. Існує безліч способів приготування оселедця, але один із найсмачніших – це маринування. Наш домашній маринований оселедець у томатному соусі з родзинками виходить ніжним, соковитим і ароматним.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками читайте в нашому матеріалі.
Для приготування домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками нам знадобиться:
- Оселедець жирний - 1 шт.
- Оцет 9% – 100 мл
- Родзинки - 100 г
- Помідори у власному соку – 400 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Запашний перець горошком - 3 шт.
- Чорний перець мелений - за смаком
- Сіль за смаком
- Кетчуп - 1 ст. л.
Спосіб приготування домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками:
- Оселедця розріжте по черевці, видаліть нутрощі і промийте холодною водою для приготування домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками.
- Замочіть оселедець у холодній воді на 4-6 годин, змінюючи воду 2-3 рази.
- Обсушіть оселедець, видаліть шкіру та кісточки, наріжте невеликими шматочками для приготування домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками.
- Викладіть шматочки оселедця в миску, залийте оцтом і перемішайте за рецептом домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками.
- Залишіть оселедець маринуватися на 30 хвилин, періодично перемішуючи.
- Родзинки залийте окропом і залиште на 20-30 хвилин. Потім відкиньте на сито.
- Помідори у власному соку очистіть від шкірки, наріжте дуже дрібними шматочками або подрібніть у блендері.
- Цибулю очистіть і наріжте тонким пір'ям для приготування домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками.
- У сковороді розігрійте олію, обсмажте цибулю на середньому вогні 7-10 хвилин до м'якості.
- Додайте до цибулі томатне пюре, кетчуп, лавровий лист, запашний перець та чорний перець за смаком.
- Перемішайте та готуйте на повільному вогні ще 2-3 хвилини.
- Додайте в маринад родзинки та перемішайте для приготування домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками.
- У відповідну для маринування ємність викладіть шар оселедця.
- Зверху викладіть шар маринаду, що остигнув.
- Повторіть шари, доки не закінчаться інгредієнти.
- Поставте оселедець у холодильник на 5-6 годин (можна на ніч).
- Домашній маринований оселедець в томатному соусі з родзинками готовий!
Читайте також:
Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею
І для свят, і для вихідних: рецепт апетитної картоплі, фаршированої печінкою зі сметанним соусом