Качині ніжки з апельсинами - це класична страва французької кухні, яка відрізняється ніжним смаком та ароматом. М'ясо качки виходить соковитим та ароматним, а апельсини надають йому легкої кислинки та свіжості.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці, нам знадобиться:
- 2 качині ніжки
- 2 апельсини
- 100 мл соєвого соусу
- 50 мл винного оцту
- 1 чайна ложка табаско
- 1 чайна ложка меду
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці:
- Помийте апельсини, обсушіть для приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці. Качині ніжки витягніть з упаковки, також промийте під проточною водою.
- Один апельсин розріжте навпіл, видавіть сік.
- У глибоку миску перелийте сік апельсина, додайте соєвий соус, винний оцет, тютюну, мед, сіль та перець.
- Викладіть в маринад качині ніжки, добре обваляйте їх у маринаді. Залиште ніжки в маринаді на годину або більше для приготування ніг качки, запечених з апельсинами в духовці.
- Злийте маринад у сотейник або маленьку сковорідку, випаруйте його до густого соусу.
- Наріжте другий апельсин тонкими слайсами.
- У форму для запікання викладіть шар апельсинових часточок для приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці.
- На шар апельсинів покладіть качині ніжки, злегка посоліть їх і поперчіть. Змастіть ніжки соусом.
- Надішліть форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Кожні 10 хвилин змащуйте ніжки соусом за допомогою силіконового пензлика.
- Зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте ще протягом години мінімум. Чим довше качка запікається, тим смачнішим і м'якшим буде м'ясо. Якщо шкіра дуже зарум'яниться, тоді форму краще накрити фольгою.
- Готові ніжки качки, запечені з апельсинами в духовці, подавайте гарячими.
Читайте також:
Багато хто припускається цієї помилки щодня: як не можна варити картоплю, щоб вона не зіпсувалася
Смачніше не буває: як приготувати легендарні житомирські деруни, якими ви нагодуєте всю родину
Ніякого цукру та жодного оцту: як приготувати ідеальну квашену капусту перед святами