Качині ніжки з апельсинами - це класична страва французької кухні, яка відрізняється ніжним смаком та ароматом. М'ясо качки виходить соковитим та ароматним, а апельсини надають йому легкої кислинки та свіжості.

Докладніше про приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці, нам знадобиться:

  • 2 качині ніжки
  • 2 апельсини
  • 100 мл соєвого соусу
  • 50 мл винного оцту
  • 1 чайна ложка табаско
  • 1 чайна ложка меду
  • Сіль та перець за смаком

Спосіб приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці:

  1. Помийте апельсини, обсушіть для приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці. Качині ніжки витягніть з упаковки, також промийте під проточною водою.
  2. Один апельсин розріжте навпіл, видавіть сік.
  3. У глибоку миску перелийте сік апельсина, додайте соєвий соус, винний оцет, тютюну, мед, сіль та перець.
  4. Викладіть в маринад качині ніжки, добре обваляйте їх у маринаді. Залиште ніжки в маринаді на годину або більше для приготування ніг качки, запечених з апельсинами в духовці.
  5. Злийте маринад у сотейник або маленьку сковорідку, випаруйте його до густого соусу.
  6. Наріжте другий апельсин тонкими слайсами.
  7. У форму для запікання викладіть шар апельсинових часточок для приготування ніжок качки, запечених з апельсинами в духовці.
  8. На шар апельсинів покладіть качині ніжки, злегка посоліть їх і поперчіть. Змастіть ніжки соусом.
  9. Надішліть форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Кожні 10 хвилин змащуйте ніжки соусом за допомогою силіконового пензлика.
  10. Зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте ще протягом години мінімум. Чим довше качка запікається, тим смачнішим і м'якшим буде м'ясо. Якщо шкіра дуже зарум'яниться, тоді форму краще накрити фольгою.
  11. Готові ніжки качки, запечені з апельсинами в духовці, подавайте гарячими.

Читайте також:

Багато хто припускається цієї помилки щодня: як не можна варити картоплю, щоб вона не зіпсувалася

Смачніше не буває: як приготувати легендарні житомирські деруни, якими ви нагодуєте всю родину

Ніякого цукру та жодного оцту: як приготувати ідеальну квашену капусту перед святами