Суп куліш з пшоном і салом – перша страва, яка наситить і огорне кожного теплом у прохолодну пору року. Невигадлива юшка завжди виходить досить ситною і апетитною.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати справжній козацький куліш із салом та картоплею, знадобиться зовсім небагато продуктів, які знайдуться у кожному будинку:
Просо - 0,5 склянки | ||
Картопля – 7-8 шт. | ||
Цибуля ріпчаста - 2 шт. | ||
Сало - 100 г | ||
Зелень петрушки - 0,5 пучка | ||
Сіль – 1 ст. ложка | ||
Вода - 1,5 л |
важливо!
- Якщо ви хочете отримати швидше другу страву, ніж першу, збільште кількість пшона приблизно в 2 рази.
У каструлю вливають рекомендовану кількість води та солять. Ставлять великий вогонь і доводять до кипіння.
Просо добре промивають теплою водою.
Заливають окропом підсоленою водою і варять до напівготовності протягом 15 хвилин на середньому вогні.
Тим часом готують картоплю. Його необхідно почистити, помити та нарізати кубиками.
Сало нарізають кубиками розміром 1х1 див.
Розігрівають сковороду, на великому вогні обсмажують сало протягом 3 хвилин.
Зменшують вогонь до середнього. Потім додають цибулю і смажать ще 5 хвилин до золотистого кольору.
Через 15 хвилин після початку варіння до пшона додають очищену, нарізану кубиками картопля і варять ще 10 хвилин.
Зелень петрушки промивають і дрібно нарізають.
Куліш розливають у порційні тарілки.
При подачі на стіл куліш у тарілці посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Читайте також:
Ситно, красиво і дуже апетитно: рецепт картоплі, що запікається у фользі з салом та цибулею
Секрет діда Гордія: як приготувати солоне сало з часником, щоб воно тануло в роті
Не надумайте його викидати: як врятувати сало, якщо воно вже почало жовтіти
Смакування по-українськи, яке подають до борщу: рецепт бутербродного сала з часником і перчиком