Суп куліш з пшоном і салом – перша страва, яка наситить і огорне кожного теплом у прохолодну пору року. Невигадлива юшка завжди виходить досить ситною і апетитною.

Отже, щоб приготувати справжній козацький куліш із салом та картоплею, знадобиться зовсім небагато продуктів, які знайдуться у кожному будинку:

Просо - 0,5 склянки
Картопля – 7-8 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Сало - 100 г
Зелень петрушки - 0,5 пучка
Сіль – 1 ст. ложка
Вода - 1,5 л

важливо!

  • Якщо ви хочете отримати швидше другу страву, ніж першу, збільште кількість пшона приблизно в 2 рази.

У каструлю вливають рекомендовану кількість води та солять. Ставлять великий вогонь і доводять до кипіння.

Просо добре промивають теплою водою.

Заливають окропом підсоленою водою і варять до напівготовності протягом 15 хвилин на середньому вогні.

Тим часом готують картоплю. Його необхідно почистити, помити та нарізати кубиками.

Цибулю чистять, промивають холодною водою і нарізають кубиками.

Сало нарізають кубиками розміром 1х1 див.

Розігрівають сковороду, на великому вогні обсмажують сало протягом 3 хвилин.

Зменшують вогонь до середнього. Потім додають цибулю і смажать ще 5 хвилин до золотистого кольору.

Через 15 хвилин після початку варіння до пшона додають очищену, нарізану кубиками картопля і варять ще 10 хвилин.

Після цього додають дрібно нарізане, підсмажене разом із цибулею сало і дають прокипіти 5 хвилин.

Зелень петрушки промивають і дрібно нарізають.

Куліш розливають у порційні тарілки.

При подачі на стіл куліш у тарілці посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Читайте також:

Ситно, красиво і дуже апетитно: рецепт картоплі, що запікається у фользі з салом та цибулею

Секрет діда Гордія: як приготувати солоне сало з часником, щоб воно тануло в роті

Не надумайте його викидати: як врятувати сало, якщо воно вже почало жовтіти

Смакування по-українськи, яке подають до борщу: рецепт бутербродного сала з часником і перчиком