Запіканка з картопляного пюре з фаршем - це страва, яку можна приготувати швидко та легко, але при цьому вона виходить дуже смачною та ситною. Цей рецепт сподобається всім любителям домашньої кухні. Інгредієнти для приготування запіканки завжди під рукою, а процес приготування не займе у вас багато часу.

Детальніше про приготування запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем читайте у нашому матеріалі.

Для приготування запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем нам знадобиться:

  • Картопля - 800-900 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Молоко (тепле) – 50 мл
  • Олія вершкове - 25 г
  • Сіль за смаком
  • Білий перець - за смаком
  • Мускатний горіх - за смаком
  • Рослинна олія - ​​для обсмажування
  • Фарш – 500-600 г
  • Цибуля - 200 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Коріандр - за смаком
  • Орегано - за смаком
  • Перець ч. м. - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сир (твердого сорту) – 40 г
  • Сметана - 80 грамів

Спосіб приготування запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем:

  1. Картоплю очистити та відварити у підсоленій воді до готовності.
  2. Цибулю очистити й дрібно нарізати. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору.
  3. Додати до цибулі фарш та обсмажити, розбиваючи грудочки, до готовності. Додати сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх та інші спеції до смаку.
  4. Відварену картоплю розім'яти до однорідної маси. Додати вершкове масло, тепле молоко, сіль та перець за смаком. Добре перемішати.
  5. У картопляне пюре додати яйця та ще раз перемішати.
  6. Форму для запікання змастити маслом або застелити пергаментом. Викласти у форму половину картопляного пюре, розрівняти.
  7. Зверху викласти фарш, розрівняти.
  8. Посипати сиром.
  9. Викласти картопляне пюре, що залишилося, розрівняти.
  10. Змастити поверхню запіканки сметаною і посипати сиром, що залишився.
  11. Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 35-40 хвилин, до золотистого кольору.
  12. Готову запіканку трохи остудити, вийняти з форми та нарізати на порції.

Читайте також:

Секрет у дерев'яній ложці: старовинний рецепт ідеальної квашеної капусти, якою ви насолоджуватиметеся всю зиму

Такої ви не купите в жодному магазині: рецепт домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру

Весь секрет у чіпсах: рецепт чудового салату з крабових паличок, який ви будете їсти двома ложками

Секрет у дерев'яній ложці: старовинний рецепт ідеальної квашеної капусти, якою ви насолоджуватиметеся всю зиму