Домашній сир плавлений з кисломолочного сиру - це смачна й універсальна страва, яку можна використовувати як начинку для бутербродів, піци, гарнірів або просто поласувати ним з хлібом.

Детальніше про приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру читайте в нашому матеріалі.

Для приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру нам знадобиться:

  • Жирний кисломолочний сир 250 г
  • Яйце 1 штука
  • Сода 3 грамів
  • Соль ½ ч. ложки
  • Вершкове масло 100 г
  • Часник 1 зубчик
  • Зелень ½ пучка

Спосіб приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру:

Для приготування домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру з'єднайте кисломолочний сир, яйце, соду та сіль у мисці. Використовуйте занурювальний блендер для отримання однорідної маси. Додайте в масу для домашнього плавленого сиру з кисломолочного сиру розтоплене вершкове масло.

Рекомендується використовувати домашній кисломолочний сир замість магазинного, так як це допоможе досягти кращого смаку та текстури сиру.

Для приготування плавленого сиру в каструлі нагрійте невелику кількість води. Покладіть миску зверху з сиром так, щоб вона не торкалася води, і зменшіть вогонь.

Готуйте, помішуючи, поки маса для домашнього сиру плавленого з кисломолочного сиру не почне плавитися. Потім використання занурювального блендера знову. Продовжуйте варити до тих пір, поки суміш не загусне, це займе приблизно 10-15 хвилин.

Перелийте плавлений сир в іншу ємність. Подрібніть часник та зелень, потім додайте їх у сир.

Покрийте домашній сир із кисломолочного сиру харчовою плівкою й остудіть до кімнатної температури, потім залиште в холодильнику як мінімум на 1 годину, щоб сир застиг.

Читайте також:

Таке захочеться готувати щодня: рецепт ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом

Раніше таку смакоту робили у сільській печі: рецепт найсмачніших пельменів із заварного тіста.

На другий день нічого не залишиться: рецепт ніжного заливного пирога з сирно-маковим кремом