Чеська кухня здавна славиться ситними, смачними та наваристими супами. Один із них – ароматний грибний суп для ситного обіду, особливо в прохолодну пору року, коли заряд енергії так необхідний.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Нам знадобиться:
- заморожений грибний набір;
- плавлена "Дружба";
- 2 яйця;
- 2 морквини;
- часник;
- картопля;
- рис;
- масло;
- сіль
Гриби потрібно ретельно промити, а потім нарізати середніми шматочками, маленькі залишити цілими. Гриби кидаємо в каструлю і варимо приблизно півгодини.
Поки варяться гриби, цибулю очищаємо та нарізаємо кубиками та обсмажуємо близько 3 хвилин до золотистості.
Натираємо морквину на тертці, додаємо на сковороду до цибулі і помішуючи обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
Картоплю очищають та нарізають кубиками.
Хтось далі всі інші продукти на даному етапі закидає у той бульйон, у якому варилися гриби, а хтось заливає гриби чистою водою – вирішувати вам.
Доводять грибний суп до кипіння, додаємо "зажарку", картопля і рис і варимо 20-25 хвилин.
Далі слід додати плавлений сир.
Все добре розмішують, доводять до закипання та варять на маленькому вогні дві-три хвилини. Пробують на сіль, якщо потрібно - досолюють до смаку і вимикають нагрівання. Залишають грибний суп на 5-10 хв. постояти під кришкою.
Читайте також:
Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром
Однієї тарілки вам точно буде мало: рецепт вершкового супу із солодким перцем та бринзою
Його захочеться їсти відразу двома ложками: рецепт кукурудзяного крему-супу з крабовими паличками