Чеська кухня здавна славиться ситними, смачними та наваристими супами. Один із них – ароматний грибний суп для ситного обіду, особливо в прохолодну пору року, коли заряд енергії так необхідний.

  • Нам знадобиться:
  • заморожений грибний набір;
  • плавлена ​​"Дружба";
  • 2 яйця;
  • 2 морквини;
  • часник;
  • картопля;
  • рис;
  • масло;
  • сіль

Гриби потрібно ретельно промити, а потім нарізати середніми шматочками, маленькі залишити цілими. Гриби кидаємо в каструлю і варимо приблизно півгодини.

Поки варяться гриби, цибулю очищаємо та нарізаємо кубиками та обсмажуємо близько 3 хвилин до золотистості.

Натираємо морквину на тертці, додаємо на сковороду до цибулі і помішуючи обсмажуємо ще 3-4 хвилини.

Картоплю очищають та нарізають кубиками.

Хтось далі всі інші продукти на даному етапі закидає у той бульйон, у якому варилися гриби, а хтось заливає гриби чистою водою – вирішувати вам.

Доводять грибний суп до кипіння, додаємо "зажарку", картопля і рис і варимо 20-25 хвилин.

Далі слід додати плавлений сир.

Все добре розмішують, доводять до закипання та варять на маленькому вогні дві-три хвилини. Пробують на сіль, якщо потрібно - досолюють до смаку і вимикають нагрівання. Залишають грибний суп на 5-10 хв. постояти під кришкою.

Читайте також:

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром

Однієї тарілки вам точно буде мало: рецепт вершкового супу із солодким перцем та бринзою

Його захочеться їсти відразу двома ложками: рецепт кукурудзяного крему-супу з крабовими паличками

Вам захочеться пити його чашками: рецепт розкішного сирного супу з копченими ковбасками, рисом та картоплею