Куряче філе, запечене в кефірі, завжди виходить дуже соковитим, ніжним, ароматним та смачним. Ця низькокалорійна та корисна страва особливо підійде тим, хто стежить за фігурою і намагається правильно харчуватися.

Для приготування філе курячої грудки у кефірі підготуйте необхідні продукти:

  • філе курячої грудки - 600 г;
  • кефір - 200 мл;
  • сіль за смаком;
  • сушений базилік;
  • чорний мелений перець;
  • приправа каррі - щіпка.

У мисці з'єднайте кефір, сіль, чорний перець, сушений базилік та каррі. Добре перемішайте.

Філе курячої грудки вимийте, покладіть у кефір зі спеціями, накрийте кришкою і залиште в холодильнику на 1-2 години.

Перекладіть куряче філе у форму для запікання. Влийте кефір, де маринувалося філе. Накрийте форму фольгою.

Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30-35 хвилин.

Готове куряче філе, запечене з кефіром в духовці, наріжте шматками порційними і подайте до столу.

Подати курячі грудки, запечені в кефірі, в духовці, можна в гарячому вигляді з гарніром з овочів або круп. Також страва смачна у охолодженому вигляді, як закуска або на бутербродах до сніданку.

Читайте також:

Їх розберуть прямо зі сковорідки: рецепт "м'ясних пальчиків" із курячого філе з сиром

Таке розмітять і дорослі, і діти: рецепт чудового курячого філе в морквяному клярі

Це справді неземна насолода: рецепт авокадо, фаршированого курячим філе

Важко втриматися, щоб не з'їсти все одразу: рецепт соковитої запіканки з баклажанами, курячим філе та картопляним пюре