Капуста із солодкувато-гострим смаком. Підходить до будь-якого гарніру, а також дуже відмінна закуска.

Багато українців навіть не здогадуються, наскільки корисною є квашена капуста. Ще б пак, крім значної кількості вітаміну С, в ній міститься багато корисних бактерій. Тобто, по суті, квашена капуста — це природний пробіотик, який нормалізує травлення і сприяє зміцненню імунітету. Якщо ж готувати капусту з хріном, то користь і зовсім збільшиться вдвічі, тому що хрін усім відомий своєю властивістю на корені знищувати інфекції та віруси.

Інгредієнти для "Маринована капуста з хріном та перцем":

  • 3 кг капусти;
  • 2 болгарські перці;
  • 2 морквини;
  • 2-3 см кореня хрону;
  • 1 ст. л. сахара;
  • 2 ст. л. кухонної солі.

Наріжте капусту, моркву та солодкий перець тонкою соломкою. Хрін натріть на дрібній тертці і змішайте з іншими овочами.

Додайте до овочевої суміші сіль і цукор, викладіть в емальований або скляний посуд, накрийте тарілкою і притисніть зверху чимось важким.

Залишіть капусту в такому вигляді на три дні за температури 20-23 градуси, не забуваючи періодично протикати її дерев'яною паличкою або ножем.

Через три дні можна буде розкласти готову страву по банках та поставити в холодильник на зберігання.

За бажання до цього рецепту можна додати пару зелених яблук чи навіть виноград, нарізавши фрукти та ягоди часточками. У цьому випадку готове блюдо вийде ще ароматнішим і солодшим.

Читайте також:

Секрет наших прабабусь: рецепт ідеальної квашеної капусти з додаванням дубового листя

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром

Що потрібно зробити з капустою, щоб вона пролежала цілою та неушкодженою до самої весни

Одним шматочком не відбудетеся: рецепт ситної запіканки з пекінської капусти з сиром сулугуні