Багато українців звикли готувати паштет із печінки, але зі шлуночків він виходить не гіршим. Головне, добре їх відварити, додати більше спецій і дочекатися, поки паштет покриється апетитною олійною скоринкою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ справді, хтось використовує курячі шлунки як самостійну м'ясну страву, а хтось додає до салатів, паштетів та начинок для млинців, пирогів і пиріжків. Нyser пропонує з курячих шлунків приготувати паштет.
Як вибрати курячі шлунки
Якісний продукт має бути червоно-рожевого кольору, без сірого або жовтого відтінку. На поверхні немає темних плям. Плівка, що покриває шлунки, чиста. На дотик вони щільні та пружні, злегка вологі, але без липкого слизу або слідів завітрювання. Запах не різкий, природний, без домішок.
Скільки варити курячі шлунки
Час приготування залежить насамперед від способу, який ви оберете. Але на тривалість можуть вплинути і показники самого товару. Так, шлунки курчат зваряться швидше, ніж субпродукти від дорослого птаха. Загалом може піти від 15 хвилин до 2 годин.
- 400 г попередньо відварених шлунків
- 1 велика цибулина
- 1 ст. л. манної крупи
- 50 мл вершків жирністю від 20%
- 50 г топленого масла
- щіпка сухого майорану
- дрібка мускатного горіха
- копчена та звичайна гостра паприка
- олія для смаження
- сіль
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
Викласти всі інгредієнти (крім вершкового масла) в блендер і подрібнити якомога ретельніше. Якщо ви використовуєте м'ясорубку, то спочатку пропустіть через дрібні ґрати шлунки та цибулю, а потім змішайте їх з крупою та вершками.
Перекладіть паштет у керамічні форми для запікання і щільно спресуйте. Наповнюйте форми приблизно дві третини. У кожну форму зверху покладіть олію.
Відправте форми в розігріту до 200С духовку на 15-20 хв. Дайте паштету трохи охолонути і покладіть зверху ще трохи олії - щоб утворилася олійна кришечка.
Повністю охолодіть паштет і заберіть на зберігання в холодильник. У холоді він зберігатиметься 3-4 дні.
Читайте також:
А ось тепер спробуйте не попросити добавки: рецепт паштету із молодої квасолі з яйцями
Рецепт найніжнішого паштету з баклажанів із сиром: його захочеться їсти ложками