Яйця по-шотландськи – це дуже зовні ефектна та модна останнім часом закуска. До того ж ця оригінальна страва з хрусткою скоринкою готується швидко і просто.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЯйця перепелині – 7 шт. | ||
Фарш курячий - 200 г | ||
Зелень петрушки – 10 г | ||
Борошно - 1/4 склянки | ||
Сухарі панірувальні - 1/2 склянки | ||
Яйце куряче - 1 шт. | ||
Сіль за смаком | ||
Приправа для курки - за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Олія - 1 л |
Заздалегідь відварюємо круто перепелині яйця, остуджуємо та очищаємо.
Як приготувати яйця по-шотландськи:
Курячий фарш заправляємо сіллю, перцем та приправою для курки.
Додаємо листя петрушки.
Беремо 50 г курячого фаршу і формуємо коржик. По центру викладаємо варене яйце і повністю закриваємо його фаршем, формуючи кульку.
Обвалюємо кульки в борошні, занурюємо у збите куряче яйце і пануємо в сухарях.
Даємо їм охолонути у холодильнику протягом 30 хвилин.
У розігріте масло викладаємо яйця по-шотландськи і смажимо у фритюрі 1,5-2 хвилини на середньому вогні.
Викладаємо золотисті кульки на серветки, щоб забрати надлишки жиру.
Читайте також:
Щоб яйцями було завалено все подвір'я: що треба зробити, щоб кури мчали краще
Погано, якщо ви не встигли зробити запаси: що відбувається із цінами на яйця. Люди обурені
Насолоджуйтесь, поки не закінчився сезон: рецепт помідорів, фаршированих яйцями та шинкою
Постійно здається, що їх мало: рецепт швидких грінок "Холостяк" з яйцем, сиром та цибулею