Яйця по-шотландськи – це дуже зовні ефектна та модна останнім часом закуска. До того ж ця оригінальна страва з хрусткою скоринкою готується швидко і просто.

Яйця перепелині – 7 шт.
Фарш курячий - 200 г
Зелень петрушки – 10 г
Борошно - 1/4 склянки
Сухарі панірувальні - 1/2 склянки
Яйце куряче - 1 шт.
Сіль за смаком
Приправа для курки - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія - ​​1 л

Заздалегідь відварюємо круто перепелині яйця, остуджуємо та очищаємо.

Як приготувати яйця по-шотландськи:

Курячий фарш заправляємо сіллю, перцем та приправою для курки.

Додаємо листя петрушки.

Беремо 50 г курячого фаршу і формуємо коржик. По центру викладаємо варене яйце і повністю закриваємо його фаршем, формуючи кульку.

Обвалюємо кульки в борошні, занурюємо у збите куряче яйце і пануємо в сухарях.

Даємо їм охолонути у холодильнику протягом 30 хвилин.

У розігріте масло викладаємо яйця по-шотландськи і смажимо у фритюрі 1,5-2 хвилини на середньому вогні.