Готувати тісто найзручніше в глибокій мисці, в якій буде зручно збивати яйце і змішувати рідкі інгредієнти. Збийте яйце з цукром та сіллю. До появи піни не треба збивати. Додавання солі покращує смак та спрощує процес збивання.

Далі потрібно додати кефір та перемішати. Розтопіть масло|мастило| і остудіть до кімнатної температури. Коли охолоне, влийте його в яєчно-кефірну суміш і добре перемішайте.

Далі в окремій глибокі мисці потрібно змішати половину необхідної за рецептом кількості борошна з содою за допомогою віночка, щоб сода розійшлася по муці і тісто рівномірно піднялося в процесі випікання. Борошно попередньо потрібно просіяти, щоб воно наситилося киснем і тісто було пишним. Зробіть у борошні поглиблення і влийте туди рідку складову. Почніть вимішувати тісто ложкою або лопаткою.

Коли закінчиться борошно в мисці, додайте невеликими порціями, поки не досягнете потрібної консистенції.

Ретельно вимісити тісто - воно має вийти дуже м'яким і ніжним. Накрийте тісто харчовою плівкою або рушником, щоб не обвітрювалось і поставте у прохолодне місце або холодильник на 15-20 хвилин.

Поки настоюється тісто, приготуйте начинку. Для неї знадобляться такі продукти:

  • яйця 2 штуки;
  • твердий сир 100 г;
  • вершки (10%) 250 мл;
  • печериці 400 грам;
  • цибуля (велика) 1 штука;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • олія (для смаження) 2 стол.л.;
  • зелень (для оздоблення) 20 грам.
Так, цибулю потрібно очистити і нарізати тонкими півкільцями - так вона швидко приготується та збереже форму.
Печериці очистіть, промийте і наріжте - так краще збережеться смак і форма грибів.
Нагрійте сковороду з олією. Обсмажте цибулю, періодично помішуючи до золотистого кольору. Додайте до цибулі печериці і смажте доки не випарується вся рідина від грибів. Посоліть і поперчіть до смаку. Остудіть.
Щоб заливання вийшло однорідним, сир натріть дрібно.
Яйця збийте віночком чи вилкою. Додайте яйця та вершки до натертого сиру та ретельно перемішайте до однорідності.

Тісто розкотіть у пласт за формою ємності, в якій ви випікатимете пиріг, такого розміру, щоб воно закрило дно і боки (оптимально використовувати форму 30х25 см.)

Руками обережно розподіліть тісто по дну та стінкам форми. Форму можна не змащувати, тому що тісто містить достатню кількість олії.

Викладіть на тісто начинку, рівномірно розподіліть.

Заливання перемішайте і залийте нею гриби. Зрівняйте краї тіста.

Випікайте пиріг на середній полиці заздалегідь розігрітої до 180 градусів духовки 30-35 хвилин. Час приготування залежить від духовки. Тому готовність перевіряйте на вигляд. Краї тіста повинні рівномірно зарум'янитися. Щоб заливка не опала, готовий пиріг після вимкнення залиште в духовці ще на 5 хвилин. Потім остудити його до теплого стану, прикрасити зеленню і пригощати.

Читайте також:

Його називають "Осінній король": рецепт медового пирога з грушами та корицею

Їх захочеться розбирати двома руками: рецепт відкритих дріжджових пиріжків з м'ясом та солодким перцем

Вам не захочеться виходити з-за столу: рецепт швидкого шоколадного пирога з гарбуза

Ще апетитніше, ніж пиріжки: рецепт турецьких коржиків із сиром та зеленню на сковороді