Салат із карамелізованого гарбуза із сиром фета має досконалий смак і вишуканий вигляд, тому він точно стане окрасою святкового столу. У салаті поєдналися солодкі нотки гарбуза, ситність та ніжність "Фети" і соковитий кисло-солодкий присмак апельсина. Усе це формує ідеальний баланс смаку та аромату.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 100 г;
  • перец чілі – 5 г;
  • апельсин – 150 г;
  • вершкове масло – 10 г;
  • цукор – 10 г;
  • сіль – 3 г;
  • томати Черрі – 50 г;
  • цибуля – 20 г;
  • мікс салату – 70 г;
  • сир Бринза або Фета – 50 г;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • гірчиця – 10 г

Приготування

На першому етапі нам потрібно карамелізувати гарбуз. Для цього гарбуз розрізаємо та вирізаємо все зайве, чистимо від шкірки. Нарізаємо будь-яким способом, головне - не тонкими шматками, аби гарбуз не розвалився та добре карамелізувався.

Беремо трошки перцю чилі та апельсинової цедри, нарізанної соломкою.

Нагріваємо пательню та додаємо на поверхню вершкове масло, цукор, і цедру.

Також одночасно додаємо чилі і гарбуз.

Коли гарбуз вже трошки позолотів, але все ще залишається твердим - вижимаємо на пательню сік з апельсину.

Щоб зробити заправку, беремо оливкову олію, гірчицю, трошки апельсинового соку.

З пательні беремо ложку карамелі і додаємо до заправки, але продовжуємо тримати гарбуз на вогні, і додаємо до нього сіль.

Перемішуємо заправку.

Не забуваємо помішувати гарбуз, щоби він не пригорів.

Нарізаємо томати та цибулю, а також вимикаємо вогонь під пательнею.

В заправку кладемо томати та листя салату, і перемішуємо руками.

Викладаємо томати в заправці на тарілку, салат і зверху присиплюємо цибулею.

Наверх викладаємо готовий гарбуз і сир - можна обирати бринзу чи фету.

Освіжаємо готовий салат соком з апельсину.

Читайте також:

Це неповторне блаженство: рецепт закуски із сала з соусом із авакадо та сиру

Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.

Спробувавши один раз, ви готуватимете його постійно: рецепт салату з корейської моркви, квасолі та ковбаси

Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт гарбузового салату з солодким перцем і цибулею