Салат із карамелізованого гарбуза із сиром фета має досконалий смак і вишуканий вигляд, тому він точно стане окрасою святкового столу. У салаті поєдналися солодкі нотки гарбуза, ситність та ніжність "Фети" і соковитий кисло-солодкий присмак апельсина. Усе це формує ідеальний баланс смаку та аромату.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- гарбуз – 100 г;
- перец чілі – 5 г;
- апельсин – 150 г;
- вершкове масло – 10 г;
- цукор – 10 г;
- сіль – 3 г;
- томати Черрі – 50 г;
- цибуля – 20 г;
- мікс салату – 70 г;
- сир Бринза або Фета – 50 г;
- оливкова олія – 20 мл;
- гірчиця – 10 г
Приготування
На першому етапі нам потрібно карамелізувати гарбуз. Для цього гарбуз розрізаємо та вирізаємо все зайве, чистимо від шкірки. Нарізаємо будь-яким способом, головне - не тонкими шматками, аби гарбуз не розвалився та добре карамелізувався.
Беремо трошки перцю чилі та апельсинової цедри, нарізанної соломкою.
Нагріваємо пательню та додаємо на поверхню вершкове масло, цукор, і цедру.
Також одночасно додаємо чилі і гарбуз.
Коли гарбуз вже трошки позолотів, але все ще залишається твердим - вижимаємо на пательню сік з апельсину.
Щоб зробити заправку, беремо оливкову олію, гірчицю, трошки апельсинового соку.
З пательні беремо ложку карамелі і додаємо до заправки, але продовжуємо тримати гарбуз на вогні, і додаємо до нього сіль.
Перемішуємо заправку.
Не забуваємо помішувати гарбуз, щоби він не пригорів.
Нарізаємо томати та цибулю, а також вимикаємо вогонь під пательнею.
В заправку кладемо томати та листя салату, і перемішуємо руками.
Викладаємо томати в заправці на тарілку, салат і зверху присиплюємо цибулею.
Наверх викладаємо готовий гарбуз і сир - можна обирати бринзу чи фету.
Освіжаємо готовий салат соком з апельсину.
Читайте також:
Це неповторне блаженство: рецепт закуски із сала з соусом із авакадо та сиру
Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.
Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт гарбузового салату з солодким перцем і цибулею