Сирна запіканка з гречкою виручить, коли відварена улюблена гречана каша на гарнір вже набридла, і хочеться чогось оригінальнішого і при цьому ситного. До того ж часу на приготування запіканки піде всього півгодини. Спробуйте приготувати її сьогодні і, можливо, запіканка з гречки з ніжною сирною скоринкою стане вашою коронною стравою.

  • 200 г гречаної крупи
  • 360 мл молока
  • 1 цукіні
  • 1 невелика морква
  • 40 г вершкового масла
  • 1 ст. л. муки
  • 40 г вершкового сиру
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 120 г твердого сиру
  • ⅓ ч. л. сушеного часнику
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • сіль
  • мелений чорний перець

Відваріть гречку до готовності у підсоленій воді.
Розігрійте духовку до 200 °C. Форму для випікання змастіть олією. Викладіть гречку у форму для запікання.
Моркву та цукіні наріжте тонкою соломкою. Сковороду розігрійте з олією, викладіть моркву, цукіні і смажте 3-4 хв. Перекладіть овочі до гречки.
У тій же сковороді розтопіть вершкове масло|мастило| і акуратно введіть муку|борошно|, постійно перемішуючи.
Додайте в сковороду молоко, добре перемішайте і готуйте 3-4 хв, доки суміш не загусне, додайте вершковий сир, приправте сіллю, перцем і сушеним часником.
Сир натріть на тертці. Отриманим соусом залийте гречку та овочі, добре перемішайте, зверху посипте тертим сиром та запікайте 15 хв.
Готову запіканку найкраще подавати гарячою, посипавши будь-якою зеленню на свій смак, але і в холодному вигляді вона буде не менш смачною.
Читайте також: