Ця страва ще один доказ того, що найпростіший рецепт може виявитися найсмачнішим. Такі грінки завжди можуть прийти на допомогу, коли потрібно терміново перекусити або приготувати що-небудь на сніданок. Вони готуються дуже просто, а до смаку нагадують піцу або пиріжок.

Продукти (на 2 порції)
Хліб - 100 гр
Кілька консервована у томатному соусі - 1 банка (240 г)
Огірок солоний - 80-120 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія (для смаження) - 1-2 ст. ложки
*
Для подачі (за бажанням):
Цибуля зелена - 1-2 стебла

Для приготування грінок можна використовувати як білий, і чорний хліб.

Приготування почнемо з банки кільки у томаті. Вийміть тушки консервованої кільки з|із| банки, помістіть в миску і розімніть за допомогою вилки до стану однорідної пасти.

Наріжте дрібними кубиками солоний огірок і додайте в миску. Добре все перемішайте. Спробуйте суміш і при необхідності приправте до смаку, додавши трохи солі або меленого чорного перцю.

Наріжте хліб скибочками завтовшки приблизно 1 див.

Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть олією. Викладіть скибочки хліба на сковороду і обсмажте 2-3 хвилини до рум'яності з одного боку.

Потім переверніть хліб та обсмажте ще 2-3 хвилини з іншого боку.

Перекладіть обсмажений хліб на тарілку та рівномірно розподіліть підготовлену пасту з консервованої кільки по грінку.

Дрібно наріжте зелену цибулю і присипте кожну грінку.

Читайте також:

Чоловіки з'їдають по дві тарілки: рецепт цибульного супу з сиром та грінками

Неможливо відірватися: як приготувати часникові грінки з томатом та ніжним салом

Ідеально для сніданку: як приготувати грінки на сковороді.