• Капуста цвітна - 1,5 кг
  • Перець болгарський – 500 г
  • Помідори – 500 г
  • Часник - 3 зубки
  • Вода - 700 мл
  • Рослинна олія 100 мл
  • Соль - 1 ст.л.
  • Цукор - 70 г
  • Оцет 9% - 70 мл

Насамперед розбираємо качан цвітної капусти на суцвіття, не потрібно розбирати на зовсім маленькі суцвіття, інакше в процесі приготування вони перетворяться на кашу.

У каструлю викладаємо цвітну капусту, додаємо нарізаний кільцями болгарський перець.

Помідори краще взяти стиглі, соковиті, нарізаємо дрібним кубиком помідори і разом з соком викладаємо в каструлю.

Додаємо сіль та цукор.

Вливаємо олію.

Тепер вливаємо киплячу воду і ставимо каструлю на вогонь. Даємо вмісту каструлі закипіти, знижуємо вогонь до повільного, перемішуємо всі інгредієнти, накриваємо кришкою каструлю. Готуємо салат 25 хвилин.

Потім додаємо в салат дрібно нарізаний часник. Варимо салат ще 5 хвилин.

Наприкінці приготування додаємо оцет. Тушим салат ще 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Розподіляємо приготований на зиму салат «Делікатесний» із цвітної капусти в стерилізовані банки та закручуємо банки кришками.

Даємо банкам із салатом повністю охолонути під пледом і переносимо їх у приміщення для зберігання.

Читайте також:

Це неповторне блаженство: рецепт закуски із сала з соусом із авакадо та сиру

Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.

Спробувавши один раз, ви готуватимете його постійно: рецепт салату з корейської моркви, квасолі та ковбаси

Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт гарбузового салату з солодким перцем і цибулею