Ніхто не заперечуватиме, що китайська їжа популярна у всьому світі. Запорука її популярності проста: швидкість приготування, доступність продуктів і відмінний, ні з чим не порівнянний смак. Разом з тим, є страви, про які не можна сказати, що це страви китайської кухні, але можна сказати, що вони приготовлені в стилі китайської кухні. Пропонуємо всім спробувати приготувати смачну і нескладну страву — локшину з копченою курочкою та овочами в китайському стилі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСкладові
- 300 г яєчної локшини;
- 700 г свіжої капусти;
- 1 копчена куряча грудка (або дві, якщо ви хочете більше м'яса);
- 2 цибулини;
- 1 болгарський перець;
- 4-5 зубчиків часнику;
- 4 ст. л. насіння кунжуту;
- 6-8 ст. л. соєвого соусу;
- рослинна олія (краще кунжутна);
- свіжомелений перець.
Китайці іноді жартують, що найдовше у приготуванні локшини з копченою курочкою та овочами – нарізати всі інгредієнти.
Отже, насамперед потрібно підсмажити кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору. Робиться це швидко, при безперервному струшуванні. І не відходьте, бо згорить миттєво!
Далі нарізаємо курку — кубиками, а капусту шаткуємо.
Цибулю і часник ріжемо дрібно, а перець - смужками.
Обсмажуємо курку хвилин 5-7 у вічі з невеликою кількістю рослинної олії.
Потім виймаємо і на її місце кладемо цибулю та часник. Обсмажуємо 5 хвилин.
Додаємо перець і гасимо ще 5 хвилин.
Потім кладемо капусту, вливаємо кілька ложок соєвого соусу і гасимо до готовності 20 хвилин.
Поки тушкувати овочі, потрібно відварити локшину. Тільки не промивайте її, а просто залиште стікати.
У готові овочі додаємо курку, перчимо і прогріваємо 2-3 хвилини. Потім перемішуємо з локшиною та кунжутом.
Перед подачею обов'язково скуштуйте на предмет солі і, якщо потрібно, додайте ще соєвого соусу.
Читайте також:
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною