Ніхто не заперечуватиме, що китайська їжа популярна у всьому світі. Запорука її популярності проста: швидкість приготування, доступність продуктів і відмінний, ні з чим не порівнянний смак. Разом з тим, є страви, про які не можна сказати, що це страви китайської кухні, але можна сказати, що вони приготовлені в стилі китайської кухні. Пропонуємо всім спробувати приготувати смачну і нескладну страву — локшину з копченою курочкою та овочами в китайському стилі.

Складові

  • 300 г яєчної локшини;
  • 700 г свіжої капусти;
  • 1 копчена куряча грудка (або дві, якщо ви хочете більше м'яса);
  • 2 цибулини;
  • 1 болгарський перець;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 4 ст. л. насіння кунжуту;
  • 6-8 ст. л. соєвого соусу;
  • рослинна олія (краще кунжутна);
  • свіжомелений перець.

Китайці іноді жартують, що найдовше у приготуванні локшини з копченою курочкою та овочами – нарізати всі інгредієнти.

Отже, насамперед потрібно підсмажити кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору. Робиться це швидко, при безперервному струшуванні. І не відходьте, бо згорить миттєво!

Далі нарізаємо курку — кубиками, а капусту шаткуємо.

Цибулю і часник ріжемо дрібно, а перець - смужками.

Обсмажуємо курку хвилин 5-7 у вічі з невеликою кількістю рослинної олії.

Потім виймаємо і на її місце кладемо цибулю та часник. Обсмажуємо 5 хвилин.

Додаємо перець і гасимо ще 5 хвилин.

Потім кладемо капусту, вливаємо кілька ложок соєвого соусу і гасимо до готовності 20 хвилин.

Поки тушкувати овочі, потрібно відварити локшину. Тільки не промивайте її, а просто залиште стікати.

У готові овочі додаємо курку, перчимо і прогріваємо 2-3 хвилини. Потім перемішуємо з локшиною та кунжутом.

Перед подачею обов'язково скуштуйте на предмет солі і, якщо потрібно, додайте ще соєвого соусу.

Читайте також:

Їх потрібно подавати цілими тазиками, інакше не вистачить: рецепт ніжних пиріжків з лавашу з яйцем та цибулею

На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною