Гарбузова ікра із солодким перцем та морквою стане найсмачнішим "конкурентом" для кабачкової та баклажанної ікри.

Докладніше про приготування страви за рецептом гарбузової ікри із солодким перцем та морквою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування гарбузової ікри з солодким перцем та морквою нам знадобиться:

  • Гарбуз - 1500 г
  • Морква – 500 г
  • Цибуля - 500 г
  • Солодкий перець – 400 г
  • Олія - ​​240 мл
  • Томатна паста - 200 г
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник – 100 г
  • Оцет 6% - 50 мл

Спосіб приготування страви за рецептом гарбузової ікри з солодким перцем та морквою:

Для гарбузової ікри із солодким перцем і морквою ретельно натріть гарбуз та моркву на великій тертці, щоб отримати однорідну масу. Також наріжте цибулю та болгарський перець у дрібну соломку для гарбузової ікри з солодким перцем та морквою.

Перекладіть усі овочі для гарбузової ікри з солодким перцем і морквою в глибоку каструлю і додайте олію. Гасіть на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5-7 хвилин, щоб овочі стали злегка м'якими та ароматними.

Приготуйте соус для гарбузової ікри із солодким перцем та морквою, додавши в каструлю томатну пасту, цукор, сіль та чорний перець. Продовжуйте готувати на маленькому вогні ще близько 30 хвилин. За 10 хвилин до остаточної готовності додайте часник через прес, щоб надати насичений аромат гарбузової ікри з солодким перцем і морквою.

Використовуючи блендер для гарбузової ікри із солодким перцем та морквою, подрібніть овочеву суміш у однорідну масу. Потім додайте трохи оцту і знову закип'ятіть вміст на вогні. Після цього зніміть каструлю з плити і дайте соусу охолонути трохи.

Розкладіть приготовлену гарбузову ікру з солодким перцем і морквою заздалегідь стерилізованим скляним банкам місткістю 500 мл (всього 6 банок). Щільно закрийте банки кришками. Після повного остигання ікра готова до тривалого зберігання у прохолодному місці.

Таким чином, ви приготували оригінальну і смачну гарбузову ікру з солодким перцем і морквою, яка відмінно поєднуватиметься з різними стравами і надаватиме їм неповторний смак. Дотримуйтесь вказаних кроків і насолоджуйтесь цим унікальним рецептом!

Читайте також:

Ви точно з'їсте відразу 5 штук: рецепт котлет з індички з капустою та сиром

Витратьте 30 хвилин, а задоволення - на весь вечір: рецепт картопляної запіканки з тушонкою

Це стане вашою фірмовою стравою на вихідних: рецепт пасти з гарбузом, сиром та часником