Виноград не найпопулярніша ягода для консервування. Крім, звичайно ж, сушіння. Але, можливо, Вас зацікавить цей рецепт виноградного варення з м'ятою або мелісою.

Отже, щоб приготувати виноградне варення з м'ятою або мелісою, знадобляться такі продукти:

  • виноград – 400 г;
  • цукор – 35 г;
  • вода - 100 мл;
  • вапно;
  • м'ята
Для початку ягоди потрібно добре промити та відокремити від гілочок.
важливо!
  • Використовуйте лише цілі і не прим'яті ягоди. Ушкоджені ягоди потрібно обов'язково викинути.
Найкраще використовувати виноград без кісточок, наприклад, кишміш.

Щоб ягоди не лопалися під час варіння, необхідно проткнути кожну зубочистку по 2-3 рази.

Поміщаємо частину винограду в сотейник. Додаємо цукор та перемішуємо. Ставимо на вогонь. Додаємо частину винограду і цукру, що залишилася. Перемішуємо. Вливаємо воду. Залишаємо на вогні на 3-5 хвилин.

Нарізаємо лайм на фрагменти.
важливо!
  • Для заготівлі на зиму використовуйте лише стерилізовані банки та кришки.
Викладаємо в стерилізовану банку м'яту, виноград та лайм. Закриваємо кришкою. Ставимо в аерогриль на 7 хвилин за температури 150 градусів.

Таке варення стане ідеальним доповненням до вівсяної каші або сиру, також можна використовувати для приготування різної солодкої випічки.

Читайте також: