Виноград не найпопулярніша ягода для консервування. Крім, звичайно ж, сушіння. Але, можливо, Вас зацікавить цей рецепт виноградного варення з м'ятою або мелісою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати виноградне варення з м'ятою або мелісою, знадобляться такі продукти:
- виноград – 400 г;
- цукор – 35 г;
- вода - 100 мл;
- вапно;
- м'ята
- Використовуйте лише цілі і не прим'яті ягоди. Ушкоджені ягоди потрібно обов'язково викинути.
Щоб ягоди не лопалися під час варіння, необхідно проткнути кожну зубочистку по 2-3 рази.
Поміщаємо частину винограду в сотейник. Додаємо цукор та перемішуємо. Ставимо на вогонь. Додаємо частину винограду і цукру, що залишилася. Перемішуємо. Вливаємо воду. Залишаємо на вогні на 3-5 хвилин.
- Для заготівлі на зиму використовуйте лише стерилізовані банки та кришки.
Таке варення стане ідеальним доповненням до вівсяної каші або сиру, також можна використовувати для приготування різної солодкої випічки.
Читайте також: